Çocuklar ve gençler arasında dijital bağımlılık ve şiddet içerikli oyunlara olan ilginin, sağlık ve gerçeklik algısı üzerinde olumsuz etkileri olduğu biliniyor. Bu nedenle, dijital bağımlılıkla ilgili önlemler alınması planlanıyor. Çalıştayda, dijital bağımlılık üç farklı grup üzerinden değerlendirilecek.

İlk grup, bu alanda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerden oluşacak. İkinci grup, dijital oyun oynayan çocukları ele alacak; onların motivasyonları, oyun süreleri ve bu süreçlerin etkileri masaya yatırılacak. Üçüncü grup ise yetişkinleri kapsayacak ve özellikle dijital kumar bağımlılığı üzerinde durulacak.

Bakanlığın raporları, dijital bağımlılık oranlarının giderek arttığını gösteriyor. Modernleşme ve küreselleşmenin olumsuz etkilerine karşı, geleneksel aile yapısının korunması ve aile bireylerinin bu konuda bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

Özellikle ergenlik çağındaki gençlerin riskli davranışlara daha eğilimli olduğu ve dijital ortamlarda işlenen suçların arttığına dikkat çekiliyor. Bu nedenle, güvenli internet kullanımı ve bilinçli teknoloji alışkanlıklarının yaygınlaştırılması hedeflenirken, güvenli internet hizmetini tercih eden kullanıcıların sayısının artırılması için çalışmalar yapılması planlanıyor.

Kaynak: İLKHA