Jandarma eşliğinde yürütülen denetim sırasında gerçekleştirilen saldırıda yaralanan saha personellerinin hastaneye sevk edildiği ve sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, 2024 yılında gerçekleştirilen saldırılarla ilgili toplamda 202 suç duyurusunda bulunduk. Bu başvuruların 108'i soruşturma, 94'ü ise dava sürecine taşındı. Ancak ne yazık ki bu davaların sadece 44 tanesinde cezalandırma kararı alınabildi. Bu rakamlar, maalesef caydırıcı cezaların uygulanmadığını ve adli süreçlerin yeterince etkili olmadığını gösteriyor.” dedi.

Kaçak Elektrik Denetimine Çıkan Ekip Saldırıya Uğradı 2

Şanlıurfa’nın Merkez Karaköprü ilçesine bağlı kırsal Başören ve Şeyhzeliha mahallelerinde kaçak elektrik kontrolü yapan Dicle Elektrik ekipleri saldırıya uğradı. Mahalle sakinlerinin saldırısı sonucunda iki saha çalışanı yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Saldırıya uğrayan saha ekiplerinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirilirken olay sonrası bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

20 kişilik bir grubun taş, yumruk ve sopalı saldırısına uğradılar

Jandarmanın aldığı önlemlerle bölgeye ulaşan ekipler, Şeyhzeliha Mahallesine vardıklarında iddiaya göre, yaklaşık 20 kişilik bir grubun sözlü taciz ve tehditlerine maruz kaldı. Daha sonra grup, taş, yumruk ve sopalarla saldırıya geçti. Saldırıda A.U. ve M.S. isimli iki Dicle Elektrik çalışanı darp edilme sonucu yaralandı. Jandarmanın müdahalesiyle kalabalığın elinden kurtarılan yaralı çalışanlar hastaneye sevk edilirken sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Olay sonrası jandarma, saldırganlardan olduğunu belirlediği bir kişiyi gözaltına aldı. Saldırılar nedeniyle çalışmalar tamamlanamadı.

“Caydırıcı cezalar uygulanmıyor ve adli süreçler etkili olmuyor”

Kaçak Elektrik Denetimine Çıkan Ekip Saldırıya Uğradı 1

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, şirket olarak çalışan güvenliği ve haklarının korunmasına öncelik verdiklerini vurguladı. Arvas, “Biz, Dicle Elektrik olarak 2024 yılında gerçekleştirilen saldırılarla ilgili toplamda 202 suç duyurusunda bulunduk. Bu başvuruların 108'i soruşturma, 94’ü ise dava sürecine taşındı. Ancak ne yazık ki bu davaların sadece 44 tanesinde cezalandırma kararı alınabildi. Bu rakamlar, maalesef caydırıcı cezaların uygulanmadığını ve adli süreçlerin yeterince etkili olmadığını gösteriyor.” dedi.

Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas

210 milyar TL'lik icra takibinin 21 milyar TL'si Dicle Elektrik'te

Açıklamalarını sürdüren Arvas, “Çalışanlarımız kamu hizmeti niteliğindeki elektrik dağıtım faaliyeti için çalışıyor ancak kendilerine karşı işlenen suçlarda kamu görevlisi olarak değerlendirilmiyorlar. Bu durum cezasızlık algısını güçlendiriyor.” dedi. Arvas, Türkiye genelinde toplam 210 milyar TL'lik icra takibi portföyü bulunduğunu, bunun 21 milyar TL'sinin Dicle Elektrik'te olduğunu belirtti.

Kaynak: (Haber Merkezi)