Depremin en çok etkilediği bölgelerden biri olan İslahiye, tarım sanayisiyle tekrar toparlanmaya başlamıştır. Biberleriyle meşhur olan İslahiye'de, pul biber ve salça üretimi yapılan tesisler, yaraların yavaş yavaş sarıldığı bu süreçte üretimlerine devam etmektedir.
Tesisi işleten Haydar Yalçınkaya, depremden sonra ayakta kalmayı başaranlarla birlikte üretimlerini sürdürdüklerini ifade etti. Depremin, işletmelerini ciddi şekilde etkilediğini ve geriye doğru bir adım attıklarını belirten Yalçınkaya, maddi ve manevi olarak büyük zorluklar yaşadıklarını dile getirdi. Ancak mücadelelerini sürdürdüklerini ve ayakta kalmayı başardıkları sürece süreci devam ettirdiklerini vurguladı.
Yalçınkaya, bölgenin eşsiz ürünlerinden olan pul biber ve salçaların günlük ortalama 20 ton üretildiğini açıkladı. Bu ürünlerin aroma ve kalite olarak benzersiz olduğunu belirten Yalçınkaya, tamamen yerel tohumlardan üretim yapıldığını ve kaliteli bir ürün ortaya çıkardıklarını söyledi.
Üretilen biber ve salçaların yalnızca iç piyasaya değil, aynı zamanda yurt dışına da ihraç edildiğini vurgulayan Yalçınkaya, Orta Doğu ve Avrupa ülkelerine ihracat yapıldığını belirtti. Depremin İslahiye ve Nurdağı bölgelerini daha fazla etkilediğini ve ciddi bir maddi açıklarının olduğunu dile getiren Yalçınkaya, bu bölgedeki çiftçi ve sanayicilere devletten destek beklediklerini ifade etti. Aynı zamanda devletin desteklerinin daha etkin ve belirli bölgelere yönlendirilmesini istediklerini sözlerine ekledi.