Kayseri’de Suriye uyruklu bir kişinin küçük çocuğu istismar ettiği iddiaları üzerine çıkan olaylarda, Suriyeli mültecilerin işyeri ve araçları yakılmış, evleri taşlanmıştı. Suriyeli göçmenlere karşı bir linç kampanyasına dönüşen saldırıların ardından DEM Parti ve HÜDA PAR’dan ayrı ayrı açıklamalar geldi.

Dem Parti Ve Hüda Par’dan Kayseri Açıklaması Yaşanan Vahşettir (7)-1

Çocuğa cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle yakalanan Suriyeli zanlı İ.A (26) ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

DEM Parti: Kayseri'de yaşanan vahşettir

DEM Parti Göç ve Mülteciler Komisyonu, Kayseri’de Suriyeli mültecilere yönelik saldırıları kınadı.

Dem Parti Ve Hüda Par’dan Kayseri Açıklaması Yaşanan Vahşettir (6)-1

DEM Parti Göç ve Mülteciler Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, “Göçmenlere karşı yükseltilen ırkçılığın sonuçlarından biri de dün akşam Kayseri'de yaşanan vahşettir.

Suriye'den göç etmek zorunda kalan, Kayseri'de yaşayan ailelerin evlerinin, işyerlerinin, arabalarının yakıldığı düşmanca saldırıyı kınıyoruz. Yetkililerin görevi saldırıları durdurmak, göçmenlerin yaşam hakkını korumaktır. Irkçılığın, ayrımcılığın, göçmen düşmanlığının ve körüklenen nefretin değil göçmenlerin yanındayız, birlikte yaşıyoruz, yan yanayız!” ifadeleri kullanıldı.

Dem Parti Ve Hüda Par’dan Kayseri Açıklaması Yaşanan Vahşettir (5)

HÜDA PAR: Yaşananlar vandallık

Dün gece Kayseri’de yaşanan olaylara ilişkin açıklama yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Şahin ve Abdullah Aslan, yaşananları vandallık olarak tarif ederek provokatörlere karşı bir an önce gerekli ve yeterli adli/idari önlemlerin alınması çağrısında bulundular.

Dem Parti Ve Hüda Par’dan Kayseri Açıklaması Yaşanan Vahşettir (4)-1

Taciz olayı ile hiçbir ilgisi olmayanların evlerine, işyerlerine ve araçlarına yapılan saldırılara tepki gösterdiler

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Şahin ve Abdullah Aslan, taciz olayı ile hiçbir ilgisi olmayanların evlerine, işyerlerine ve araçlarına yapılan saldırılara tepki gösterdiler. Şahin ve Aslan sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları açıklamada bu ırkçı faşizan saldırıların asla kabul edilemez olduğunu vurguladılar.

Dem Parti Ve Hüda Par’dan Kayseri Açıklaması Yaşanan Vahşettir (3)-1

“Mültecilere yönelik yapılan bu saldırılar tam bir vandallıktır”

 

Kayseri’de yaşananların vandallık olduğunu belirten HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Şahin, “Kayseri’deki taciz iddiası ve tacizcinin gözaltına alınmasının akabinde, mültecilere yönelik yapılan bu saldırılar tam bir vandallıktır. Taciz ve tacizcilere yönelik etnik kökenine bakılmaksızın en sert tedbirlerin alınmasının ve faillerin en şedit cezalarla tecziye edilmesinin zaruri bir hal aldığı açıktır. Ancak Kayseri’de taciz olayı ile hiçbir ilgisi olmayanların evlerine saldırılmış, işyerleri ve araçları yakılmıştır. Mülteciler, bir kez daha kitlesel linç eylemlerine maruz kalmıştır. Her gün farklı bir bahane üretilerek bir yenisi ile karşılaştığımız bu ırkçı faşizan saldırılar asla kabul edilemez.” dedi.

Dem Parti Ve Hüda Par’dan Kayseri Açıklaması Yaşanan Vahşettir (2)-1

“İktidar net ve kararlı bir tutum ortaya koyamamıştır”

 

“Mültecilere yönelik bu linç ve katliam girişimlerine karşı maalesef iktidar net ve kararlı bir tutum ortaya koyamamıştır.” ifadelerini kullanan Şahin şunları kaydetti:

“Adli ve idari merciler ise yeterli tedbirleri almaktan geri durmuş, failleri, provokatörleri ve azmettirenleri cezalandırmada yeterli aksiyonu almamıştır. Bu durum, içeride birileri adına hareket eden millet ve memleket düşmanlarını daha da cesaretlendirmiştir. Giderek büyüyen mültecifobik bir durumla karşı karşıyayız ve kabartılan bu tür tehlikeli duygular yabancı düşmanlığını esas alan yerli tip bir ‘Dazlak Kültürü’nün yeşermesine de zemin hazırlamaktadır.

Dem Parti Ve Hüda Par’dan Kayseri Açıklaması Yaşanan Vahşettir (1)-1

Yeterli adli/idari önlemlerin alınması elzemdir

Fazla geç olmadan nefret üreten mekanizmalara ve provokatörlere karşı bir an önce gerekli ve yeterli adli/idari önlemlerin alınması elzemdir. Aksi halde giderek kabaran ve karşısında hiçbir caydırıcı etken bulunmayan yabancı düşmanlığı çok daha vahim sonuçlar doğuracak, trajik manzaraların oluşmasına sebebiyet verecektir.”

Dem Parti Ve Hüda Par’dan Kayseri Açıklaması Yaşanan Vahşettir (12)

“Vandalları sokağa salarak terör estirmek suçtur. Sorumlular hesap vermelidir.”

Konu ile ilgili açıklama yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Aslan ise “Tam bir vandallık!” cümlesiyle başladığı açıklamasında “Masum insanların evlerine, iş yerlerine, araçlarına saldırarak kargaşa ve kaos çıkarmak peşindeler. Bundan siyasi rant sağlamaya çalışanlara hakkettikleri muamele yaşatılmalıdır. Vandalları sokağa salarak terör estirmek suçtur. Sorumlular hesap vermelidir.” ifadelerine yer verdi.

Dem Parti Ve Hüda Par’dan Kayseri Açıklaması Yaşanan Vahşettir (11)

Dem Parti Ve Hüda Par’dan Kayseri Açıklaması Yaşanan Vahşettir (10)

Dem Parti Ve Hüda Par’dan Kayseri Açıklaması Yaşanan Vahşettir (8)

Dem Parti Ve Hüda Par’dan Kayseri Açıklaması Yaşanan Vahşettir (7)

Dem Parti Ve Hüda Par’dan Kayseri Açıklaması Yaşanan Vahşettir (6)

Dem Parti Ve Hüda Par’dan Kayseri Açıklaması Yaşanan Vahşettir (4)

Dem Parti Ve Hüda Par’dan Kayseri Açıklaması Yaşanan Vahşettir (3)

Dem Parti Ve Hüda Par’dan Kayseri Açıklaması Yaşanan Vahşettir (2)

Dem Parti Ve Hüda Par’dan Kayseri Açıklaması Yaşanan Vahşettir (1)

Dem Parti Ve Hüda Par’dan Kayseri Açıklaması Yaşanan Vahşettir (13)

Kaynak: (Haber Merkezi)