Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün toplanacak. Toplantının saat 15.00'te başlaması öngörülüyor.

Kabine toplantısında, Türkiye'nin iç ve dış siyasi meseleleri ile ekonomideki son gelişmeler tartışılacak.

Gündemdeki diğer konular arasında en düşük emekli maaşı düzenlemesi, yüksek fiyat artışları ve NATO Zirvesi yer alacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Washington'daki NATO Zirvesi'nde gerçekleştirdiği temasları kabine üyeleriyle paylaşacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi ile yeni vergi paketi de toplantının önemli başlıkları arasında olacak.

Son zamanlarda artan orman yangınları da Kabine'nin gündeminde olacak. Toplantıda ayrıca, sınır ötesindeki operasyonlar da ele alınacak.

Suriye ile yeni döneme ilişkin süreçte, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın muhataplarıyla gerçekleştirdiği görüşmeler, Irak'ın arabuluculuk teklifi ve izlenecek yol haritası da değerlendirilecek.

Gazze'deki son durumun da masaya yatırılması beklenen toplantıda, siyonist saldırganlığın sona ermesi için ateşkes girişimleri ve insani yardımlar konuşulacak.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, millete sesleniş konuşması yapacak.

Muhabir: Murat Tanrıkulu