Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından düzenlenen 15. Türkiye Yatırım Konferansı kapsamında gerçekleşen buluşmada, ABD Ticaret Odası, ABD Türkiye İş Konseyi ve Türk-Amerikan İş Konseyi'ne katkılarından dolayı teşekkür eden Erdoğan, bu toplantının iki ülke iş dünyası için yeni işbirliklerine önemli fırsatlar sunduğuna inandığını belirtti.

Erdoğan, "Ekonomik ve ticari ilişkiler, Amerika ile olan bağlarımızın en önemli unsurlarından biridir. Amerika, son iki yıldır en fazla ihracat yaptığımız ikinci, en fazla ithalat yaptığımız beşinci ülke oldu. Geçtiğimiz yıl ikili ticaret hacmimiz 30 milyar doları aştı. Ticarette 100 milyar dolarlık hedefe ulaşabileceğimize içtenlikle inanıyorum," dedi.

Bu hedefe ulaşmak için öncelikle demir çelik ve alüminyum sektörlerindeki ek vergiler, soruşturmalar ve CAATSA yaptırımları gibi tek taraflı uygulamaların sona erdirilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Siz iş dünyası temsilcilerinden, karşılıklı zarar getiren bu engellerin kaldırılması için gerekli adımları atmanızı bekliyorum," ifadelerini kullandı.

Editör: Murat Tanrıkulu