DEM Parti heyetiyle Meclis'te ilk görüşen de Bahçeli olmuştu. Bahçeli’nin çağrısının ardından İmralı'nın 27 Şubat'taki çağrısıyla süreçte yeni bir safhaya geçildi. Daha önce DEM Parti'ye randevu vereceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan da heyeti kabul edeceğini duyurdu.

Erdoğan, "Terörsüz Türkiye meselesi ülkemiz açısından hayati önemde" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde DEM Parti Van Milletvekili Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'i kabul edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bugün Dem Heyetini Kabul Edecek 1

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEM Parti heyetini 10 Nisan’da kabul edeceğini açıkladı. Partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) grup toplantısında konuşan Erdoğan, “Terörsüz Türkiye hedefimize ulaşma irademizi teyit edeceğiz” dedi.

Erdoğan, konuşmasında “Muhalefetin oyununa gelmeyiz. Bizim daha mühim gündemlerimiz var. Terörsüz Türkiye gibi hayati önemde meselelerimiz var. Cumhur İttifakı olarak büyük bir titizlik ve sabırla yürüttüğümüz bu süreci ülkemizin hayrına neticelendireceğiz” ifadelerini kullandı. Bu açıklama, DEM Parti ile yapılacak görüşmenin siyasi zemini olarak yorumlandı.

DEM Parti heyetinde sadece Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan olacak. Görüşme 13:30’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşecek.

Kaynak: (Haber Merkezi)