Şanlıurfa’da 8 yaşındaki çocuk ishal şikayeti ile hastaneye götürüldü. Hastanede tedavisi yapıldıktan sonra babası tarafından yolun kenarındaki boş bir arsada çocuğun bezi değiştirilirken baba ve çocuğunun videosu çekildi. Video, bazı sosyal medya hesapları ve basın yayın organlarında "çocuğa cinsel taciz" iddiası ile yayımlandı. Kısa sürede gündeme oturan olay infial yarattı.

Valilik açıklama yaptı!

Şanlıurfa Valiliği, bazı basın yayın organları ile sosyal medya hesaplarında yer alan ve kentte gerçekleştiği öne sürülen "çocuğa cinsel taciz" yönündeki iddialara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

 

Yapılan inceleme ve soruşturmada iddianın gerçeği yansıtmadığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

 

"Olayla ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğümüz tarafından konu incelenerek gerekli işlemler gerçekleştirilmiş, yapılan araştırma sonucunda; 8 yaşındaki çocuğunun babası tarafından sabah saatlerinde ishal şikayeti ile Balıklıgöl Devlet Hastanesine götürüldüğü, hastanede tedavisi yapıldıktan sonra yine babası tarafından yolun kenarındaki boş bir arsada çocuğun bezinin değiştirildiği, herhangi bir taciz olayının vuku bulmadığı anlaşılmıştır. Çocuğun beyanı da aynı şekildedir. Ayrıca kız çocuğu sağlık muayenesine tabi tutulmuş, herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir. Söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı değerlendirilerek çocuğun babası sevk edildiği mahkeme tarafından serbest bırakılmıştır."

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de açıklama yaptı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de açıklama yaparak olayı yalanladı.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin açıklamasında çocuğun annesinin ifadelerine de yer verildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerle ilgili, "Şanlıurfa'da küçük kız çocuğuna cinsel istismar" iddiası doğru değildir.

Eyyubiye İlçesi Akşemsettin Mahallesi'nde kaydedilen görüntülerle ilgili yapılan incelemeler sonucunda, görüntülerdeki şahıs ve çocuk tespit edilerek Çocuk Şube Müdürlüğüne intikal ettirilmiştir.

Çocuğun annesi S.G., kızının sabah saatlerinde diare nedeniyle babası H. tarafından hastaneye götürüldüğünü, görüntülerdekilerin eşi ve kızı olduğunu ifade etmiştir.

G U K Ooyr Wg A Ap G Q F

Çocuğun babası ifadesinde, akut diare nedeniyle kızının bezini değiştirmeye çalıştığını belirtmiştir. Küçük kız da yapılan görüşmede babasının elbiselerini değiştirmeye çalıştığını doğrulamıştır.

Ayrıca yapılan gerekli tıbbi kontroller sonucunda, çocuğun bedeninde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamıştır.

Kamuoyunu provoke etmek amacıyla yürütülen dezenformasyon kampanyalarına itibar etmeyiniz.”

Kaynak: (Haber Merkezi)