Yılmaz, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) mekanizması aracılığıyla kamu ve özel sektörü bir araya getirdiklerini belirterek şunları kaydetti:

"Yatırım Danışma Konseyi, uluslararası CEO'ların doğrudan piyasanın içinden gelen görüş ve önerilerini paylaştıkları bir platform. Bu konseyin sonuç bildirgesi de kamuoyuna sunuldu ve önümüzdeki yıl bir kez daha düzenlenecek. Yatırımcılar, siyasi, jeopolitik ve ekonomik nedenlerle dünya genelinde yatırım yapılabilir ülke sayısının azaldığını ifade ediyorlar. Ancak Türkiye, istikrarı, net politika çerçevesi ve öngörülebilirliğiyle öne çıkıyor. Bu da Türkiye'yi yatırımcılar için önemli bir tartışma konusu haline getirdi. Bu ilgiyi somut sonuçlara dönüştürmek önceliğimiz."

Türkiye'ye doğrudan yatırım yapmak isteyen uluslararası yatırımcıların ilgisinin arttığını vurgulayan Yılmaz, "Suudi Arabistanlı bir şirket, enerji ve diğer sektörlerde Türkiye'ye 5 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyor. ABD'de bakanlarımız ve Cumhurbaşkanımız da yatırımcılarla buluştu. Gittiğimiz her ortamda şunu görüyoruz ki, Türkiye dünya çapında büyük bir ilgi görüyor ve bunun sonuçlarını yakında alacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA