Gazze'deki soykırım ve katliamlara dikkat çeken Yılmaz, Orta Doğu'da, özellikle Kudüs'te barış tesis edilmediği sürece dünya genelinde barışın sağlanmasının imkansız olduğunu ifade etti.

"Bölgemiz bu çatışmalar nedeniyle yeterince acı çekti. İstikrarsızlıkların insanların üzerindeki etkisi ağır oldu. Bölgenin artık savaşa değil, refaha ve daha yüksek demokratik standartlara ihtiyacı var. Ülkeler arasında barışçıl bir ortamın sağlanmasına ihtiyaç duyuyoruz" diyen Yılmaz, Türkiye'nin tutumunun çok net olduğunu belirtti.

1967 sınırlarına dayalı, Birleşmiş Milletler kararlarına uygun iki devletli ve adil bir çözüm gerçekleşmedikçe bölgede istikrarın mümkün olmayacağını ifade eden Yılmaz, "Orta Doğu, özellikle Kudüs barışa kavuşmadıkça, küresel bir barış da sağlanamaz. Burası, adeta fay hatlarının kesiştiği bir yer. Ancak inanıyorum ki Filistinli mazlumlar haklı davalarında kazanacak. Biz tarihin doğru tarafındayız ve Cumhurbaşkanımız ile yetkililerimiz bu konuda gece gündüz çalışmaya devam ediyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi