Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Merkezi Acil Durum Fonundan (CERF) sağlanan 100 milyon dolarlık kaynağın kriz bölgelerine aktarılacağını duyurdu. Bu fonun büyük bir kısmı, özellikle açlık, yerinden edilme, hastalıklar ve iklim felaketlerinin etkileriyle mücadele eden Yemen ve Etiyopya’daki yardım operasyonlarına ayrılacak. Yemen’e 20 milyon dolar, Etiyopya’ya ise 15 milyon dolar tahsis edilecek.

Ayrıca, Myanmar’a 12 milyon dolar, Mali’ye 11 milyon dolar, Burkina Faso’ya 10 milyon dolar, Haiti’ye 9 milyon dolar, Kamerun’a 7 milyon dolar, Mozambik’e 7 milyon dolar, Burundi’ye 5 milyon dolar ve Malavi’ye 4 milyon dolar yardım yapılacak.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Joyce Msuya, bu fonların, insani krizlerin yaşandığı bölgelerde yaşanan fon eksikliğini gidermek ve hayat kurtarıcı yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlamak amacıyla kullanıldığını belirtti. Msuya, bağışçıların bu krizlere daha fazla ve sürekli dikkat göstermesi gerektiğini vurguladı, çünkü mevcut fonlar yetersiz kalıyor ve bu durumun acilen çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Muhabir: İrfan Gültekin