DİYARBAKIR- Bismil Ova Yıldızları spor kulübünün U14 takımında oynayan Muhammed Nurhak Gültekin Net Global Sivasspor’a transfer oldu.
Diyarbakır’da özellikle çocukların futboldaki yeteneklerini bir araya getiren spor kulüplerin U14 takımı sporcularından Muhammed Nurhak Gültekin süper lig takımlarının radarına takıldı.
Konu ile ilgili olarak Bismilhaber.com.tr ‘ye açıklama yapan Bismil Ova Yıldızları spor kulubü Teknik Sorumlusu Şahin Çelebi, Bismil ‘in çocuklarının farklı bir futbol yeteneğine sahip olduğunu ve bu yetenekleri gün yüzüne çıkarmak, ayrıca Diyarbakır futboluna Diyarbakırlı futbolcular kazandırmak için yoğun bir gayret içerisinde olduklarını ifade etti.
Çelebi, Çocuklarımız kaç yıldır yağmur çamur kış demeden soğuk havaya rağmen düzenli bir şekilde antrenmanlara katılıyorlar. Bismil’de ilk defa süper lig takımına transferimiz oldu.
Muhammed Nurhak GÜLTEKİN 2011 doğumludur. Okulda çok başarılı çalışkandır ve futboldada aynı şekilde başarılıdır.
2018 yılında kulübümüze başladı. Lisansı çıktıktan sonra hem kendi yaş kategorisinde, hemde kendinden büyüklerle liglere katıldı. Turnuvalarda gol kralı oluyordu.
2024-2025 U14 sezonunda bir maçta 8 gol attı ve dikkatleri üzerine çekti. Milli takım bölge seçmeleri için seçmelere çağrıldı ve iyi performans sergileyerek 1.kademe seçmelerini geçip 2.kademe için de çağrıldı.
Sivasspor U14 takımı için denemelere çağrıldı, oradada kendini beğendirme ve NET GLOBAL SİVASSPOR altyapısının lisanslı futbolcuları arasına katıldı.
Kendisini tebrik edip başarılarının devamını diliyoruz. Diye konuştu.