FETÖ’nün 2016’daki darbe girişimi gecesinde, cuntacılara direnmek için 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne giden Mehmet Karaaslan, darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu vuruldu. Yaralı olduğunu birkaç dakika sonra anlayan Karaaslan, olay yerinde şehit düştü.
Diyarbakır'ın Bismil ilçesi Tepe Beldesi doğumlu Mehmet Karaaslan, 38 yaşındaydı. Karaaslan İstanbul’da Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) üyesiydi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa çıkan ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne giden Karaaslan, ilk anda vurulduğunu anlayamadı ve yanındaki kişilere ‘’galiba vuruldum” diyerek yere yığıldı. Motosikletle hastaneye götürülen Karaaslan, şehit düştü.
Özel bir şirkette gümrük evrak takibi Müdürlüğü yapan Karaaslan, 19 yıllık evli ve 3 çocuk babasıydı.
15 Temmuz Şehidi Mehmet Karaaslan’ın Hikayesi
15 Temmuz gecesi, FETÖ’nün hain darbe girişimine karşı direnen ve şehit olan Mehmet Karaaslan’ın hayatı, kahramanlığı ve ailesi hakkında bilgiler ortaya çıktı.

Diyarbakırlı Bir Kahraman
Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Tepe beldesinden olan Karaaslan, 37 yaşında, 19 yıllık evli ve 3 çocuk babasıydı. Özel bir şirkette gümrük evrak takibi yapan Karaaslan, İslami davaya gönül vermiş biriydi. HÜDA PAR üyesi olan Karaaslan, arkadaşları tarafından mert, merhametli ve vatansever bir kişi olarak tanınıyordu. Şehadet aşığı olduğunu söyleyen Karaaslan, sık sık arkadaşlarından dua istiyordu.
Köprüdeki Son Anları
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine sokağa çıkarak 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne giden Karaaslan, burada asker kılığına girmiş teröristlerin açtığı ateş sonucu vurulan binlerce vatandaştan biri oldu. Yaralı olduğunu fark ettiği anda yanındakilere “galiba vuruldum” diyerek şehadete yürüdü. Arkadaşları tarafından motosikletle hastaneye yetiştirilmeye çalışılan Karaaslan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Ailesinin Acısı
Şehidin eşi Sevda Karaaslan, oturdukları evin mezarlığa yakın olması nedeniyle eşinin cenazesini memleketine göndermeyerek Kocasinan Mezarlığı’na defnettiklerini belirtti. Şehidin 12 yaşındaki kızı Gizem Karaaslan ise babası için duygu dolu bir şiir kaleme aldı. “Koca Yürekli Şehit” isimli şiirde babasına olan sevgisini ve özlemini dile getiren Gizem Karaaslan, babasının vatanı kurtarmak için canını feda ettiğini söyledi. Şehidin diğer iki çocuğu ise henüz küçük yaşta oldukları için olayın şokunu yaşadıkları belirtildi.
İsmi Yaşatılıyor
Şehit Mehmet Karaaslan’ın ismi ise İstanbul Bahçelievler’de bulunan bir Anadolu imam hatip lisesine verilerek yaşatıldı. Okulun bahçesinde şehidin fotoğrafının yer aldığı bir anıt da dikildi. Okulun öğrencileri ise her yıl 15 Temmuz’u anma programları düzenleyerek şehidin hatırasını canlı tutuyorlar.
Arkadaşları Karaaslan'ı anlattı
15 Temmuz gecesinde darbeci katillerin darbe girişimine karşı koymak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çağrısı üzerine İstanbul Boğaziçi Köprüsü`ne giden Mehmet Karaaslan darbeci askerler tarafından açılan ateşle şehit düştü.
TEKBİR SESLERİ İLE TOPRAĞA VERİLDİ
Darbe girişimini protesto etmek amacıyla İstanbul Boğaziçi Köprüsü`nde darbecilere direnen ve ardından katledilen Mehmet Karaaslan (38), Adli Tıp kurumunda otopsi işlemleri tamamladıktan sonra kılınan cenaze namazının ardından tekbirlerle toprağa verildi.
Cenaze törenine aralarında HÜDA PAR 'lıların da olduğu binlerce kişi katıldı.
Şehidin eşi Sevda Karaaslan, oturdukları ev mezarlığa yakın olduğu için eşinin cenazesini memleketi Diyarbakır Bismil'e göndermeyip, Kocasinan Mezarlığı’na defnettiklerini söyledi.
En büyük arzusu olan şehadete kavuştu
Şehit Mehmet Karaaslan`ı anlatan yakın arkadaşı Fesih Sülün, Karaaslan`ın sürekli, “Allah şahittir, bana dua et şehit olayım. Ondan sonra Ya Rabbi sen şehadeti bana nasip et” dediğini söyledi.
Çevresinde mert, yiğit ve merhametli biri olarak tanınıyordu
Şehit Mehmet Karaaslan`ın Aslen Diyarbakır`ın Bismil ilçesine bağlı Tepe beldesinden olduğunu söyleyen Sülün, “92 senesinden beri İslami davanın mücadelesi içerisinde idi. 2000 yılından önce İstanbul`a taşınıyor, burada da yine İslam davasını sürdürüyordu. Yapı olarak da mertti, çok merhametliydi. Şahit olduğum kadarıyla kesinlikle kendisinden bir şey istendiğinde yok demezdi.” diye konuştu.
Hakkınızı helal edin diyerek çıktı
Arkadaşı Karaaslan`ın şehit olacağı akşamı anlatan Sülün, “sık sık berber olan damadımın yanına uğrar ve orada görüşürdük. Şehit olacağı gün de buraya uğruyor. Damadımın babası Kazım abi, niye acele ediyorsun gel otur bir şeyler içelim, ondan sonra gidersin diyor, fakat Şehit Mehmet, misafirim geliyor, onu karşılamaya gidiyorum diyor. Giderken de ‘hakkını helal et, bir daha görüşmeyeceğiz` diyor. Böyle kesin bir şekilde söylemiş. Bu ifadeyi orada çalışan iki elemana da söylemiş. Hatta elemanın biri şakavarî bir şekilde ‘hakkımız varsa düşünürüz` diyor.” şeklinde konuştu.
Şehit Mehmet Karaaslan’ın ismi İstanbul Bahçelievler’de bulunan bir Anadolu imam hatip lisesine verildi. Fakat Bismilli olmasına rağmen ismi Bismil'de herhangi bir yere verilmedi. Allah şehadetini kabul etsin. Şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. (Bismil Haber)
Bismilli 15 Temmuz şehidi Mehmet Karaaslan kimdir?