Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 85 yaşındaki Gülçin Özer önceki gün rahatsızlanması üzerine devlet hastanesine kaldırıldı. Diyarbakır’daki özel bir hastaneye sevk edilen Özer akşam saatlerinde getirildiği hastanede iddiaya göre sedyeden düştü. Yüzü gözü mosmor olan ve vücudunda derin yaralar oluşan kadının yakınları özel hastane hakkında şikayetçi oldu.

Bismil’den Özel Hastaneye Sevk Edilen Yaşlı Kadının Başına Gelmeyen Kalmadı 2

Hastane hakkında şikayetçi olan Gülçin Özer’in oğlu Olcay Özer, şikayetçi olmasının ardından hastane görevlilerinin kendisine tehditvari söylem ve hareketlerde bulunduklarını ve annesini sedyeden düşüren kişilerin akşam saatlerinde yine nöbette olduklarını belirtti.

Annesinin yaşadığı olayla ilgili Bismil Haber’e konuşan Özer; “Annemin herhangi bir sıkıntısı yoktu. Saat 11-12 gibi yanına gittiğimde seslendim, uyanamayınca ambulansa haber verdik. Saat 13:00 gibi Bismil Devlet Hastanesine yetiştik. Bütün tahliller yapıldı, beyinde pıhtı olduğunu belirtip, Diyarbakır’a sevk edeceklerini söylediler.” Dedi.

Bismil’den Özel Hastaneye Sevk Edilen Yaşlı Kadının Başına Gelmeyen Kalmadı 1

“Kafasını sedyenin sağına soluna vurmuş” dediler!

Annesinin ambulans ile Diyarbakır’daki özel bir hastaneye sevk edildiğini belirten Özer;

“MR ve kan tahlilleri yapıldıktan sonra annemi yoğun bakıma aldılar. Annemi teslim ettiğimizde yüzünde bir sivilce dahi yoktu. Bu sabah doktorundan haber almak için yanına gittik. Annemin doktoru “hastanın yanına gidin görün, görünce korkmayın sakın, kafasını sedyenin sağına soluna vurmuş kemere bağladık” dedi.

Bismil’den Özel Hastaneye Sevk Edilen Yaşlı Kadının Başına Gelmeyen Kalmadı 4

Daha sonra yaşananları anlatan Özer şunları söyledi:

“Annemi gördükten sonra şok olduk. Yüzü ve gözü mos mor olmuştu. Hasta bakıcı ile görüştüğümüzde ‘sedyede korkuluk olmadığı için hastayı düşürdüler’ dedi. Bunun üzerine doktorun yanına gittim. Doktor bu sefer dedi ki; ‘beni de kandırmışlar, haberim yoktu ben de tutanak tutacağım’ biz de bunun üzerine hastane personeli hakkında şikayetçi olduk.”

 

“Çektiğim fotoğraflar nedeniyle tehdit ediyorlar”

Bismil’den Özel Hastaneye Sevk Edilen Yaşlı Kadının Başına Gelmeyen Kalmadı 3

Emniyete giderek hastane hakkında şikayetçi olduklarını ifade eden Özer;

“Biz annemizi hastaneye sağ salim emanet ettik. Şu an her tarafı şiş. Hastane görevlileri ve ilgili personel hakkında şikayetçi olduk. Emniyete ifade verdik. Tüm bunlar yetmiyor gibi hastane annemin fotoğraflarını çektiğim için tehdit ediyorlar. Hastayı öldürmek suç değil, resim çekmek suç olmuş” diye konuştu.

Düşürenler yine nöbetteydi tehdit ettiler

Bismil’den Özel Hastaneye Sevk Edilen Yaşlı Kadının Başına Gelmeyen Kalmadı 5

Annesini sedyeden düşüren hasta bakıcıların halen annesinin başında olmaları nedeniyle tepki gösterdiğini ve hasta bakıcıların değiştirilmesini istediğini belirten Özer, hastane yetkililerinin kendisini fotoğraf çektiği için tehdit ettiklerini iddia etti.

Özer hastane yetkililerinin; “Biz personelimizi değiştiremeyiz, hastanızı alın gidin başka hastaneye yatırın” dediklerini öne sürdü.

Özer, hastanedeki güvenlik görevlilerinin de kendisine; ‘sakın yukarı çıkma, fotoğraf çekme, neden fotoğraf çekiyorsun’ dediklerini aktardı.

 

Polis tahkikat başlattı

Ailenin şikayeti üzerine hastaneye gelen polis ekipleri, olaya ilişkin tahkikat başlattı.

Muhabir: (Kamuran Turgay)