Yemeğe Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, Diyarbakır Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Beytullah Özer, Eğil İlçe Kaymakamı Volkan Hülür, Bismil İlçe Emniyet Müdürü Hasan Turan, ile çok sayıda  Hâkim ve Cumhuriyet Savcısı katıldı. Tayinle ayrılan Hâkim ve Cumhuriyet Savcılarına plaket takdim edildi.

Yemek Programında konuşan Bismil Cumhuriyet Başsavcısı Enes Kocakale, “ 2024 yılı adli ve idari Yaz Ana kararnamesi çıkmış olup, Hakim ve Savcı arkadaşlarımız yeni görev yerlerine tayin oldular.
Bismil’e sundukları adalet hizmetinden dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Dedi. 

Adalet, insanoğlunun en kadim arzu, ihtiyaç ve arayişlarından  birisi olduğunu ifade eden Başsavcı Kocakale, Adaletin varlığı, bireyleri ve toplumu huzur ve refaha eriştirir. Adaletin var olmadığı bir devlet ve toplum mekanizmasının ise büyümesi, gelismesi ve güçlenmesi mümkün degildir. 
Adalet, Hz. Ömer'in tabiri ile mülkün temeli; Ömer Hayyam'in tabiri ile kainatin ruhudur.
Adaleti, yüksek bir konum olarak kabul etmekten vazgeçen bir millet, bu felaketini hiçbir başarı ile telafi edemez.
Diye konuştu. 

5Ff44Fc9 8057 4860 Ac8A E670Df6Af690

Bismil'den Türkiyenin farklı il ve ilçelerine tayinleri çıkan birlikte görev yapmış olduğumuz 8 Hâkim ve 7 Cumhuriyet Savcısı arkadaşımıza yeni görev yerlerinde aileleriyle birlikte huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir yaşam diliyor, Bismil ilçemize ve Adliyemize hizmetlerinizden dolayı da hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Dedi.

Konuşmaların ardından tayini çıkan hâkim ve savcılara teşekkür plaketi takdim edildi.

Di̇yarbakir’da Veda Yemeği̇ Veri̇ldi̇2

Bismil’de Tayini Çıkan; Tayini çıkan Cumhuriyet Savcısı Mustafa Oruç, Siverek Cumhuriyet Savcılığı’na, Cumhuriyet Savcısı Burhanettin Bayri, Bozüyük Cumhuriyet Savcılığı’na, Cumhuriyet Savcısı Uğur Akhun, Bergama Cumhuriyet Savcılığı’na, Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Büzün, Kemer Cumhuriyet Savcılığı’na, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Culfa Milas Cumhuriyet Savcılığı’na, Cumhuriyet Savcısı Yunus Altay Orhangazi Cumhuriyet Savcılığı’na, Cumhuriyet Savcısı Kerem Akpınar Çeşme Cumhuriyet Savcılığı’na, Hâkim Aslı Akpınar Çeşme Hakimliği’ne, Hâkim Nuray Öztürk Gaziosmanpaşa Hakimliği’ne, Hâkim Özlem Gökmen Ağca Ankara Hsk Müfettişliğine, Hâkim Tuğba Akdemir Ayvalık Hakimliği’ne, Hâkim Mehmet Ali Çam Diyarbakır Hakimliği’ne, Hâkim Halide Kocaman Amasya Hakimliği’ne, Hâkim Hatice Kübra Cihangir İstanbul Hakimliği’ne, Hakım Burçin Yıldız Ada İstanbul Anadolu Hakimliği’ne atandı.

Di̇yarbakir’da Veda Yemeği̇ Veri̇ldi̇3

Feabcf39 00Eb 4823 8657 2F6A1933A318

Fc8Fb46F 18Eb 468D 89E4 B0Cc75D0E2Cb

5Bb2984F D01C 4256 Bc2B 93Ee17447717

Editör: Murat Tanrıkulu