Bismil ilçesinde Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yenilenme çalışmaları başlatılan Kamışlı Deresi’nin çalışmalarının ağır ilerlemesi vatandaşları mağdur ediyor.

Kanal çalışması nedeniyle sık sık içme suyu şebekelerinin zarar görmesi nedeniyle bölgede uzun süreli su kesintilerinin yaşanması vatandaşları adeta canından bezdirdi.

Bismil’de Sokaktaki Kanal Çalışması Vatandaşları Bezdirdi 2

Son olarak dün gece Şentepe Mahallesi 94. Cadde’de dün bir kez daha patlayan içme suyu hattı nedeniyle bölge su ve çamur altında kaldı. İnşaat halinde olan kanalın yatağı suyla doldu.

Vatandaşlar çevrede herhangi bir güvenlik önleminin olmadığını, içi suyla dolu olan kanala bir çocuğun veya herhangi bir canlının düşmesi durumunda kurtulma şansının olmadığını ifade ettiler.

Bismil’de Sokaktaki Kanal Çalışması Vatandaşları Bezdirdi 1

Ekipler, suyun tahliyesi için çalışma başlatırken, çevrede güvenlik önleminin olmaması endişeye neden oluyor.

Çalışmalar nedeniyle caddeye araç ile giriş çıkışlarda zorlanan vatandaşlar, çalışmaların hızlandırılması ve bir an önce bitirilmesi çağrısında bulundular.

3 gündür üst üste su kesintileri yaşanıyor

Bismil’de Sokaktaki Kanal Çalışması Vatandaşları Bezdirdi 3

Vatandaşlardan Doğan Para, bölgede klima, kombi montajı ve tamiri yaptığını, sürekli servise gittiğini ve çalışmalar nedeniyle mağdur olduğunu ifade etti.

Çalışmalar nedeniyle bölgede 3 gündür üst üste su kesintilerinin yaşandığını belirten Para, mağdur olduklarını ve çalışmaların hızlandırılarak kış gelmeden önce bitirilmesi gerektiğini ifade etti.

"Herhangi bir güvenlik önlemi yok"

Bismil’de Sokaktaki Kanal Çalışması Vatandaşları Bezdirdi 4

Bölgede herhangi bir güvenlik önleminin olmadığını vurgulayan Para; “Birisini çocuğu buraya düşse bugün burada kurtulamazdı, gerekli önlemlerin alınması için illa birisinin buraya düşmesi mi gerekiyor” diye konuştu.

"Çalışmaların bir an önce bitirilmesini istiyoruz.”

Bismil’de Sokaktaki Kanal Çalışması Vatandaşları Bezdirdi 6

Mahallede yaşayan İhsan Işık; “Kanal çalışmasının etrafında herhangi bir set, engel veya tabela yok, birisi bu kanala düşerse ne olacak? Hayvanlarımız var, hayvan besliyoruz, hayvanlarımız bu kanala düşerse telef olurlar, çalışmaları ağır ilerliyor, herhangi bir güvenlik önlemi yok, çalışmaların hızlandırılması ve bir an önce bitirilmesini istiyoruz.” İfadelerini kullandı.

"Madem hepsini aynı anda yapamıyorlardı, diğer yerleri bitirdikten sonra buraya başlasalardı"

Bismil’de Sokaktaki Kanal Çalışması Vatandaşları Bezdirdi 5

Vatandaşlardan Hadi Özdemir; Kanalda yağış nedeniyle heyelan olmuş, çökme var. Dün gece yine içme suyu hattı patlamış, kanal su içerisinde kaldı. Çalışmalar ağır ilerlediği için bu durum ciddi zarar veriyor. Hem mahalle sakinleri, hem de çalışmayı yapanlar bundan zarar görüyor. Madem hepsini aynı anda yapamıyorlardı, diğer yerleri bitirdikten sonra buraya başlasalardı, hepsini aynı anda kazımanın ve böyle bırakmanın ne anlamıvar? Yetkililerin bir an önce çalışmaları hızlandırması gerekiyor.”  Dedi.

 

Belediye yetkilileri: “Biz de mağduruz”

Bismil’de Sokaktaki Kanal Çalışması Vatandaşları Bezdirdi 7

Konu ile ilgili görüştüğümüz belediye yetkilileri, çalışmalar nedeniyle kendilerinin de mağdur olduklarını belirttiler. Konu ile ilgili görüştüğümüz yetkililer, çalışmalar nedeniyle sürekli içme suyu şebekelerinin zarar gördüğünü ve bu nedenle DİSKİ’nin tüm imkanlarını bu alana aktardığını bu nedenle diğer çalışmaların aksadığını ifade ettiler.

Bismil Belediyesinden bir yetkili, kendilerine tasarruf tedbirleri nedeniyle kanal çalışmalarının 3 yıl sonrasına ertelendiğinin söylendiğini, Şentepe Mahallesi 94. Cadde’de 5 bin metrekare alanda yaptıkları kilitli parke taşı çalışmalarının bu nedenle boşa gittiğini aktardı.

Muhabir: (Kamuran Turgay)