Kaza 26 Ağustos tarihinde saat 16:00 sıralarında kırsal Göksu mahallesinde meydana geldi. Diyarbakır-Bismil-Batman (D370) Karayolunda karşıdan karşıya geçmeye çalışan Amine Altun’a sürücüsü öğrenilemeyen 34 GC 8364 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın etkisi ile savrulan Amine ağır yaralandı.

Bismil’de Otomobilin Çarptığı Amine Ağır Yaralandı Yakını Isyan Etti 4

Çevredeki yakınlarından birinin aracı ile Bismil Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Amine, burada yapılan ilk tetkiklerin ardından Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yakınlarının aktardığı bilgilere göre iç kanama ve beyin kanaması geçiren Amine, yoğun bakım servisinde yaşam mücadelesi veriyor.

Yol çalışmalarına isyan ettiler

Bismil’de Otomobilin Çarptığı Amine Ağır Yaralandı Yakını Isyan Etti 5

Kazanın bölünmüş yol çalışmasının gerçekleştirildiği noktada meydana geldiğini belirten Amine’nin Dayısı Mehmet Altun; “Burada yıllardır yol çalışması var, bitmek tükenmek bilmiyor bu çalışma, yol çalışmasının olduğu yerde ne bir tabela ne de hiçbir güvenlik önlemi yoktu. Sürekli burada kazalar meydana geliyor geçen yıl da Amine’ni kuzenine burada araba çarptı, ayağı kırıldı ama bu seferki kaza bize çok pahalıya mal oldu, sonucu çok ağır oldu.” İfadelerini kullandı.

Alt, üst geçit ve sinyalizasyon yapılması lazım

Diyarbakır-Bismil-Batman (D370) Karayolu’nun Kuzey ve Güney yönlerinde iki tarafta yer alan Göksu Köyünde sık sık kazaların meydana geldiğini belirten Altun, yetkililere çağrıda bulunarak bu noktaya alt veya üst geçitlerin yanı sıra sinyalizasyon sisteminin kurulması gerektiğini ifade etti.

Bismil’de Otomobilin Çarptığı Amine Ağır Yaralandı Yakını Isyan Etti 2

Bismil’de Otomobilin Çarptığı Amine Ağır Yaralandı Yakını Isyan Etti 3

Muhabir: (Kamuran Turgay)