Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde 2024-2025 eğitim-öğretim yılında toplam 31 bin 582 öğrenci bugün itibariyle tüm kademelerde eğitim öğretime başladı.

İlçede eğitim öğretim döneminin başlaması nedeniyle İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince okul servis şoförlerine yönelik eğitimler verilerek denetimler gerçekleştirildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden servis şoförlerine yönelik eğitim programı

Bismil’de Okul Servis Şoförlerine Yönelik Seminer Ve Denetimler Gerçekleştirildi 1

2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından okul servis şoförlerine yönelik bir eğitim programı düzenlendi.

Bismil Kaymakamlığı Konferans Salonu’nda 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönemi itibariyle okul servis araçlarının karışabileceği trafik kazalarını önlemek, öğrencilerin güvenli bir trafik ortamında eğitim öğretim görmelerini sağlamak amacıyla, eğitim bölgesinde taşımalı olarak eğitime erişim sağlamada hizmet veren okul servis araç sürücüleri ile rehber personele yönelik; İlçe Emniyet Müdürlüğü personelleri tarafından trafik eğitim verildi.

Bismil’de Okul Servis Şoförlerine Yönelik Seminer Ve Denetimler Gerçekleştirildi 4

Jandarma ekipleri okul servis araçlarını denetledi

2024-2025 Eğitim-Öğretim yılının başlaması nedeniyle Bismil İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Trafik ekipleri, Tepe Mahallesi’nde okul servislerini denetledi ve seminer faaliyeti gerçekleştirdi.

Bismil’de Okul Servis Şoförlerine Yönelik Seminer Ve Denetimler Gerçekleştirildi 6

İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri, sorumluluk bölgelerinde bulunan taşımalı okuyan öğrencileri taşıyan servis araçlarını denetledi. Ekipler, sorumluluk bölgelerinde faaliyet gösteren köylerde taşımalı okullara öğrenci taşıyan servis araçlarını denetledi. Ekipler, özellikle okul taşıtı ve dur işaretinin takılmış olması, öğrencilerin emniyet kemerinin takılı olmasına, tüm evrakların tam olmasına ve ayrıca sürücülerin alkol kullanıp kullanmadıklarını kontrol etti.

Bismil’de Okul Servis Şoförlerine Yönelik Seminer Ve Denetimler Gerçekleştirildi 5

Jandarma ekipleri, daha sonra öğrenci servis sürücülerine toplu halde kural ve cezalarla ilgili bilgilendirme yaptı. Sağlıklı ve kazasız daha güvenli öğrenci taşınması amacıyla yapılan bu denetimlerin önemine dikkat çeken ekipler, uyulması gereken en önemli konular, öğrenci servislerindeki okul servisi yazısı, dur levhası, silinmiş plaka ve filmli cam, lastiklerin standartlara uygun olması, emniyet kemeri, araç öğrenci rehberi, taşıma yetki belgeleri gibi kurallara dikkat edilmesi ve bu kuralların ihlali halinde işlenecek cezai muideler hakkında bilgi verdi.

Bismil’de Okul Servis Şoförlerine Yönelik Seminer Ve Denetimler Gerçekleştirildi 8

Bismil Kaymakamı Recep Hasar ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülaziz Doğan, taşımalı eğitim servis şoförleri ve rehber personellere trafik eğitimi veren İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı personellerine teşekkür ederek 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılının kazasız ve sorunsuz bir eğitim yılı geçirmemizi dilediler.

Bismil’de Okul Servis Şoförlerine Yönelik Seminer Ve Denetimler Gerçekleştirildi 7

Bismil’de Okul Servis Şoförlerine Yönelik Seminer Ve Denetimler Gerçekleştirildi 2

Muhabir: (Kamuran Turgay)