Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Diyarbakır Bismil Gençlik Merkezi'nde öğrencilere yönelik ücretsiz kurslar devam ediyor.

Bismil’de ‘Meyve Piyanosu’ Ile Çocuklar Hem Eğlendi Hem Öğrendi 2

Spordan sanata, sanattan kültüre birçok alanda düzenlenen kurslarda öğrencilere geleceğe hazırlanıyor.

Bismil’de ‘Meyve Piyanosu’ Ile Çocuklar Hem Eğlendi Hem Öğrendi 3

Bismil İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Tekin Kaya; “yüzme, diksiyon, resim İngilizce, bilgisayar, robotik kodlama, el sanatları, Türkçe ve KPSS alanlarında ücretsiz kurs ve eğitimlerimiz aralıksız devam ediyor.” İfadelerini kullandı.

Bismil’de öğrenciler, ‘Robotik ve Kodlama’ ile geleceğe hazırlanıyor

Bismil Gençlik Merkezi'nde Robotik Kodlama bölümü öğrencilerine çocukların teknoloji ve yazılım dünyasına ilk adımı atmaları amacıyla “Robotik ve Kodlama Eğitimi” veriliyor.

Bismil’de ‘Meyve Piyanosu’ Ile Çocuklar Hem Eğlendi Hem Öğrendi 5

Eğitim kapsamında gençlerin ve çocukların bilimsel ve teknolojik çalışmalara katılım sağlaması amaçlanırken aynı zamanda kursların çocuklara sorun çözme, takım duygusu kazanma, geliştirme, sanat ve analitik düşünme gibi pek çok alanda beceri kazandırması hedefleniyor.

Bismil’de ‘Meyve Piyanosu’ Ile Çocuklar Hem Eğlendi Hem Öğrendi 10

Öte yandan kursla birlikte çocuklara geleceğin en önemli ve popüler mesleklerinden olan yazılım için temel oluşturuluyor.

Robotik Kodlama Eğitimi sayesinde çocuklar; algoritma oluşturmadan, 3D çizim tasarlamaya kadar, lego setleri ile programlamadan, bilgisayar kullanımına kadar birçok alanda kendini geliştirerek yazılım dünyasına giriş yapıyor.

Öğretmenin meyve piyanosu ile çocuklar hem öğrendi hem eğlendi

 

Bismil Gençlik Merkezi'nde Robotik Kodlama bölümü öğrencileri, öğretmenleri ile beraber meyve ve sebzelerden piyano yaptı.

Meyveleri piyanoya bağlayarak suyun iletkenliğini test eden öğrenciler, meyvelere dokununca çıkan çeşitli sesler karşılığında şaşkınlık yaşadılar.

Konuyla ilgili Bismil Haber’e bilgilendirmede bulunan Robotik Kodlama Bölümü Öğretmeni Mizgin Ezen Yavuz; “amacımız bununla öğrencilere suyun iletkenliğini öğretmek, bildiğiniz üzere insan vücudunun yüzde 70’i sudur. Öğrenciler bu uygulama ile insan vücudunun iletkenliğini öğreniyorlar. Bu şekilde uygulamalı olarak öğrendikleri bir şeyi hayatları boyunca unutmayacaklardır.” Dedi.

Projenin yapılış aşaması hakkında bilgi veren Yavuz, şunları söyledi:

Bismil’de ‘Meyve Piyanosu’ Ile Çocuklar Hem Eğlendi Hem Öğrendi 11

“Bir çipimiz var onu bilgisayara bağlıyoruz, iletken kablolarımızız da meyvelere bağlıyoruz, meyveleri her birisine dokununca farklı bir nota, farklı bir ses çıkarıyorlar. Çocuklara dokunduğumda da sesle çıkıyor, bizim vücudumuz iletken, bunu anlatıyoruz onlara. Vücudumuzun, suyun ve meyvelerin iletkenliğini kullanarak bir sistem oluşturmuş oluyoruz, bir devre oluşturuyoruz. Çocuklar çok seviniyorlar, eğleniyorlar, ayrıca canlı canlı gördükleri ve yaşadıkları bir şeyi akıllarından bir daha çıkaramazlar, çocuklara 10 yıl sonra da sorsanız vücudumuzun iletken olduğunu bilecekler. Bunun dışında çocuklar kendi oyunlarını kodluyorlar, kendi oyunlarını yazıyor, piyano yapımını kodluyorlar, bizim programımızın amacı aslında bu; kendi kodlarını yazmak, kendi tasarımlarını yapmak, kendi oyununu tasarlamak.”

Bismil’de ‘Meyve Piyanosu’ Ile Çocuklar Hem Eğlendi Hem Öğrendi 4

Bismil’de ‘Meyve Piyanosu’ Ile Çocuklar Hem Eğlendi Hem Öğrendi 7

Bismil’de ‘Meyve Piyanosu’ Ile Çocuklar Hem Eğlendi Hem Öğrendi 6

Bismil’de ‘Meyve Piyanosu’ Ile Çocuklar Hem Eğlendi Hem Öğrendi 8

Bismil’de ‘Meyve Piyanosu’ Ile Çocuklar Hem Eğlendi Hem Öğrendi 9

Muhabir: (Kamuran Turgay)