Bugün gün boyu Bismil Haberin telefonları durmadı. Vatandaşın 1-2 saat yolda kalmak zor. Bu yol, İran’da, Hakkari ve Van’dan Bismile geçen uluslararası karayoludur.

Peki köprü asfaltı ne zaman bitecek 

Bismil ilçesinde bitmeyen ve ağır ilerleyen yol çalışmaları tepkilere neden olurken bu kez de Bismil köprüsünde başlatılan çalışma nedeniyle yolun bir kısmında ulaşım tek şerit üzerinden sağlanıyor. Yoğun araç trafiği nedeniyle, uzun kuyruklar oluşuyor. 

CUMARTESİ AKŞAMI (28.09.2024) ULAŞIM HER İKİ ŞERİT  SAĞLANACAK KÖPRÜ ASFALTI BİTECEK 

Karayolları yetkililerden aldığımız bilgilere göre, bugün Köprünün Batman tarafı bitti. Cuma ve Cumartesi günü Köprünün Diyarbakır tarafı bitirilecek. Cumartesi akşamı her iki köprü karayoluna açılacak. Dedi.

Bismil Kaymakamı yoğun çaba harcıyor 

Bismil köprüsünün bir kısmında çalışma yapılırken diğer kısmında ise yol 2’ye bölünmüş durumda. Bismil ilçesinin Batman yolu üzerindeki girişi (otogar tarafı) ile Bismil Diyarbakır yolu Bismil Devlet Hastanesi ve Köseli çıkışına yoğun bir trafik oluşması nedeniyle Bismil Kaymakamı Recep Hasar Karayolu yetkilileri ile telefon görüşmesi yapılarak, yol yapımın hızlanması sağladı. 

I M G 0195

Bismil’in hem Şentepe tarafı ve Hem Aralık tarafında yeni çevre yolu yapılarak, Dicle nehri üzerinde yeni köprü yapılması gerekmektedir. 

Bismil merkezde geçen Karayolu, uluslararası araçları kaldırmıyor. 

Bunun için ÇEVRE YOLU ŞART 

Diyarbakır-Bismil-Batman (D370) Karayolu, uluslararası bir yol ve bu yoldan çoğu tır olmak üzere günde on binlerce araç geçiyor. Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Siirt, Bitlis, Van gibi illeri birbirine bağlayan bu yolda Bismil ilçesindeki geçişte sadece bir köprü var. Ne bu yolun ne de bu köprünün hiçbir alternatifi yok. Allah göstermesin köprüde bir sorun çıkarsa ne olacak?

ESKİ DİYARBAKIR KARAYOLU AKTİF HALE GELMESİ GEREKİYOR 

Bismil Tekel mahallesinde geçen eski Diyarbakır yolu genişletilerek tekrar aktif hale gelmesi gerekmektedir. 

Muhabir: İrfan Gültekin