Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde 23 Nisan tarihinde sabah saatlerinde evden çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan akraba çocukları İhsan A. (13) ve Muhammed A. (15), ekipler tarafından 11 gün sonra Konya'da bulundu.

Bismil'de Aileler Kayıp Çocuklarına Kavuştu

Bismil ilçesinde Sanayi Mahallesi’nde yaşayan kuzenler İhsan A. (13) ve Muhammed A. (15), 23 Nisan günü sabah saatlerinde evlerinden ayrıldı. Çocuklardan haber alamayan aileler, emniyete giderek kayıp başvurusunda bulundu. Ekipler, saha çalışmalarıyla bölgedeki Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve güvenlik kameralarından çocukların gidebilecekleri yerlerde çalışmalar başlattı.

Bismil’de 2 Çocuk 4 Gündür Kayıp 6

KGYS ve güvenlik kameraları incelendi

Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve ilçede bulunan birçok işyerinden güvenlik kameralarını izledi.

Çocukların Bismil ilçesinden çıktıklarını tespit eden ekipler, Diyarbakır dışındaki illerde arama çalışmalarını sürdürdü.

Aileler, çocuklarını 4 ilde aradılar

Bismil’de 2 Çocuk 4 Gündür Kayıp 3

İhsan ve Muhammed’in aileleri, çocuklarını Bismil ilçesinin yanı sıra Diyarbakır, Batman, Mardin ve Muhammed’in ailesinin daha önce yaşadığı İzmir’de de aradılar, ancak aramalardan herhangi bir sonuç alınamadı.

Konya'da yol kontrol uygulamasında bulundular!

Bismil’de 2 Çocuk 4 Gündür Kayıp 8

Haklarında kayıp olarak arama kaydı bulunan İhsan ve Muhammed A., otostop çekerek bindikleri bir otobüsle gittikleri Konya’da, polis kontrol noktasında yapılan kimlik kontrolünde tespit edildiler. Çocuklar, otobüsten indirilip Sevgi Evleri’ne götürüldü. Haber verilen aileleri, çocuklarını teslim almak üzere Konya’ya doğru yola çıktı. Çocukların otostop çekerek Konya’ya kadar geldikleri otobüse de bu yolla bindikleri belirtildi.

Bismil’de 2 Çocuk 4 Gündür Kayıp 7

Muhabir: (Kamuran Turgay)