2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Bismil ilçesinde İlköğretim Haftası etkinlikleri düzenlendi.

Üçtepe İlkokulunda düzenlenen etkinliğe Kaymakam Recep Hasar, Bismil Cumhuriyet Başsavcısı Enes Kocakale, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülaziz Doğan, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve veliler katıldılar.

Bismil’de ‘İlköğretim Haftası’ Şenlikleri 5

Düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan Kaymakam Recep Hasar, ülke için eğitimin önemine vurgu yaptı.

Bismil’de ‘İlköğretim Haftası’ Şenlikleri 4

Özellikle ilkokul çağındaki öğrencilerin, milli ve manevi değerlerine bağlı, vatanına ve milletine faydalı bireyler olarak yetiştirilmesinin önemine vurgu yapan Kaymakam Hasar, bu hedef doğrultusunda devletin sunduğu tüm imkanları öğrencilere ulaştırmanın asli bir görev olduğunu ifade etti.

Kaymakam Hasar şunları söyledi:

Bismil’de ‘İlköğretim Haftası’ Şenlikleri 14

“İlköğretim haftaları yurdumuzun her yerinde olduğu gibi Bismil ilçemizde de hassaten Üçtepe köyümüzde büyük bir coşku büyük bir heyecanla kutlanmaktadır. İlçemizde 33 binin üzerindeki öğrencilerimiz yaz tatilinin ardından o çok sevdikleri, tatil boyunca özledikleri eğitim yuvalarına, öğretmenlerine kavuştular.

Bismil’de ‘İlköğretim Haftası’ Şenlikleri 7

Bir yerde eğitimsizlik varsa bu o toplumun içtimayı hayatının her alanına sirayet etmekte ve onların medeniyet yolunda ilerlemesine engel olmaktadır. Öğretmenlerimizin sahip olduğu dinamizm ile bu gençler en iyi şekilde yetişecek, bu devletin, bu milletin birer neferi birer Ferdi olarak, hizmetkarı olarak hayatlarını sürdüreceklerdir. Nitekim Büyük İskender’in dediği gibi; “Babam beni gökten yere indirdi ama hocam, öğretmenim beni yerden göğe çıkardı” Büyük İskender’in Hocası kim? Söylemeye elbette gerek var mı bilmiyorum Aristoteles…

Bismil’de ‘İlköğretim Haftası’ Şenlikleri 9

Biz biliyoruz ki aklı hür, vicdanı hür, muhakeme edebilen, her türlü yeteneğe, donanıma sahip nitelikli, seciyeli nesillerin yetişmesi bizim bu topraklarda, bu coğrafyada ebedi olarak kalmamızın en büyük şartıdır. 2024-2025 eğitim öğretim yılımızın tekrardan öğrencilerimize velilerimize öğretmenlerimize hayırlı uğurlu olmasını hayırlar getirmesini temenni ediyor yorucu yoğun bir maratonun kazasız belasız bir şekilde neticelenmesini yüce Allah'tan niyaz ediyorum katıldığınız için hepinize teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.”

Bismil’de ‘İlköğretim Haftası’ Şenlikleri 6

Etkinliğin açılışında selamlama konuşması yapan Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülaziz Doğan, Türkiye yüzyılı vizyonuyla hayata geçirilen maarif modeline vurgu yaptı.

Doğan şu ifadeleri kullandı:

Bismil’de ‘İlköğretim Haftası’ Şenlikleri 8

“Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 142 okul ve kurumumuzda 2 bin 82 eğitim görevlisi ve öğretmenimiz, 34 bin 290 öğrencimizle ders başı yapmış bulunmaktayız. 2024 2025 eğitim öğretim yılı itibariyle okul öncesi, anasınıfı 1. sınıf 5. Sınıf, hazırlık sınıfı ve 9. sınıflarda Türkiye yüzyılı vizyonuyla hayata geçirilen maarif modeli çerçevesinde ilköğretim haftasını kutlamanın coşkusu ve mutluluğu içerisindeyiz. Sevgili öğrenciler sizler Türkiye yüzyılının aydınlık yüzlerisiniz. Türkiye'nin geleceği sizin azminiz, çalışkanlığınız ve emeğinizle şekillenecektir. Bilimin ışığında kültürel değerlerinizi koruyarak yol almanız en büyük gücünüz olacaktır. Yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrencilerimize, eğitim yöneticisi ve öğretmenlerimize, tüm velilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Türkiye yüzyılı maarif modeli güçlü, donanımlı ve değerlerine bağlı nesiller yetiştirmeyi hedef edinmiştir. Burada el birliği ile çalışacağımıza olan inanç ile sözlerimi tamamlıyor hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Bismil’de ‘İlköğretim Haftası’ Şenlikleri 12

Konuşmaların ardından folklor gösterisi, palyaço etkinliği yapıldı.

Çocuklar, günün anlam ve önemine binaen hazırladıkları şiirleri okudular.

Bismil’de ‘İlköğretim Haftası’ Şenlikleri 13

Muhabir: (Kamuran Turgay)