Bismil ilçesinde vatandaşların en çok şikayet ettiği konu düğünlerde havai fişek ve silah sıkılması sorunu geliyor.  Bunun yanı sıra düğünlerin ardından oluşturulan araç konvoylarının gürültüsü de vatandaşları rahatsız ederken trafik güvenliğini de ciddi anlamda riske ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Bismil ilçesinde düğünlerde havaya ateş açılması nedeniyle bir vatandaşa yorgun mermi isabet emiş ve vatandaş ağır yaralanmıştı.

Bismil Haber Bismil’e yeni atanan Emniyet Müdürü ile bu konuları görüştü

Dsc07010 Kopya 2

Bismil Haber, Bismil ilçesine yeni atanan Emniyet Müdürü Faruk Bilen’e ziyaretinde bu konuları görüştü. İlçede düğünlerde silah sıkılması ve havai fişeklerin kullanılması ile ilgili vatandaşların yoğun şikayetlerinin olduğunun sorulması üzerine; Bismil İlçe Emniyet Müdürü Faruk Bilen, Düğünlerle ilgili denetimler ve incelemelerin sıklaştırılacağını ifade etti. Emniyete bağlı sivil ekiplerin düğünlere giderek denetimler gerçekleştireceği, düğünlerde silah sıkan ve havai fişek patlatanlar hakkında yasal işlemler uygulanacağı ve düğünlerde ilerleyen saatlerde gürültü yapılmaması hususları tebliğ edilerek uymayanlar hakkında, 5237 TCK’nın 170.Maddesi (Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye sokulması) ve 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 32.maddesinde “Emre Aykırı Davranış” kapsamında adli ve idari işlem yapılacağını ifade etti.

Havaya ateş ettiği tespit edilen, şahısların silahlarına el konularak, 5237 sayılı TCK’nın 170.Maddesince (Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye sokulması) adli işlem başlatılacak ve düğün sahiplerine ise “Kabahatler Kanununun” 32. Maddesi olan “Emre Aykırı Davranış” kapsamında yaptırımlar uygulanacak.

Ayrıca; düğün öncesinde veya sonrasında konvoy yaparak trafik akışını engelleyen, tehlikeye düşüren ve çevreyi rahatsız ettiği tespit edilen, şahıslara da idari para cezaları ve yaptırımlar uygulanacak.

Umumi alanda alkol tüketilmesi ve alkollü araç kullanılması denetimleri de artırılacak

Dsc07010 Kopya 1

İlçede umumi alanlarda alkol tüketilmesi ile ilgili denetimler artırılarak sürdürülecek. Alkollü araç kullandığı tespit edilen şahıslar ile ilgili yasal işlemler yapılacak.

Gece ve gündüz saatlerinde Bismil’in tüm giriş çıkış noktalarında ekipler araç sürücülerini denetleyecek. Araç egzozları ve yüksek sesle müzik açarak geç saatlerde vatandaşları rahatsız edenler hakkında yasal işlemler yapılacak.

Emniyet güçleri tarafından öncelikle gerekli uyarılar yapılacak. Mutluluğunuza kurşun sıkmayın, Düğünlerde silahlar atılmasın, Silahtan çıkan ses kaybedilen bir nefes olmasın…

Muhabir: (Kamuran Turgay)