Bismil ilçesinde sabah saatlerinden itibaren Dicle Nehrinin üzerini kaplayan beyaz köpükler vatandaşları endişelendirdi. Bismil Köprüsünün hemen önünde başlayan köpükleşme nehir boyunca devam ediyor.

Dicle Nehri’ndeki Köpüklenmeye Inceleme Başlatıldı 3

İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri inceleme başlattı

Bismil İlçe Tarım ve Orman Müdürü Remzi Çekiç, beraberinde Bismil İlçe Jandarma Komutanlığı yetkilileri ile beraber Dicle Nehrinde köpükleşmenin yoğun olduğu bölgeye gitti.

Bölgeden numuneler alan ekipler, olaya ilişkin inceleme başlattı.

Dicle Nehri’ndeki Köpüklenmeye Inceleme Başlatıldı 2

Kaymakam Recep Hasar talimatı verdi

Dicle nehrinde köpük oluşması ve balık ölümleri ile ilgili Bismil Kaymakamı Recep Hasar’ın talimatı üzerine Bismil İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, su ürünleri mühendisleri, veteriner hekimleri ve Jandarma çevre koruma timleri Dicle nehrinde incelemelerde bulundu.

Yapılan incelemelerin ardından sudan ve balıklardan numuneler alınarak incelenmek üzere ilgili laboratuvarlara gönderildiği belirtildi.

Kaymakam Hasar Kamu Kurumlarini Denetledi̇ 2

Bismil Kaymakamı Recep Hasar, Bismil ilçe sınırları içinde nehrin geçtiği mahallelerde incelemelerin devam ettiğini, Dicle nehrinden birçok üreticinin tarlalarını suladığını ve bu nedenlerden dolayı Dicle nehrinin temizliğinin bölge için hayati önem taşıdığını ifade etti.

Nehirden numuneler alarak analiz sürecini başlatan ekipler, nehrin temizliği ve çevre sağlığının korunmasına yönelik çalışmaların titizlikle yürütüleceğini belirttiler.

Dicle Nehri’ndeki Köpüklenmeye Inceleme Başlatıldı 6

Diyarbakır Büyükşehir ve Bismil Belediyeleri de inceleme başlattı

Öte yandan Bismil Belediyesi ekiplerinin de olaya ilişkin inceleme başlattıkları öğrenildi. Nehirde detaylı incelemenin yapılabilmesi için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık Dairesi Müdürlüğü'nden uzman ekip desteği talep edildi. Bismil Belediyesi yetkilileri, çevre sağlığına zarar verebilecek her türlü duruma karşı hızlı ve etkili bir şekilde müdahaleyi sürdüreceklerini, nehrin temizliği ve çevre sağlığının korunması adına diğer ilgili kurumlarla da iş birliği içinde çalışılacağını belirtti.

Bismil Belediyesi’nden Yks Duyurusu 2

Dicle Nehri’ndeki Köpüklenmeye Inceleme Başlatıldı 7

Dicle Nehri’ndeki Köpüklenmeye Inceleme Başlatıldı 5

Bismil’de Dicle Nehri Köpük Akıyor 2

Bismil’de Dicle Nehri Köpük Akıyor 13

Bismil’de Dicle Nehri Köpük Akıyor 12

Bismil’de Dicle Nehri Köpük Akıyor 5

Bismil’de Dicle Nehri Köpük Akıyor 2

Muhabir: (Kamuran Turgay)