Bismil ilçesinin Silvan yolu tarafında bulunan bazı köylerinde düşük voltaj nedeniyle vatandaşların mağdur olduğu belirtildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Beli (Belê) Köyü Muhtarı Mehmet Doğan, köylerinde yaklaşık 10 gündür düşük voltaj probleminin olduğunu ve bu nedenle ne elektrikten, ne de sudan faydalanamadıklarını ifade etti.

Bismil’de Bu Köylerde Elektrik Ve Su Sorunu Yaşanıyor 1

Düşük voltaj nedeniyle su da yok

Doğan, düşük voltaj nedeni ile buzdolabı, klima, vantilatör, su pompası gibi zorunlu araç ve gereçleri çalıştıramadıklarını ve köyde bulunan hastaların mağduriyet yaşadıklarını aktardı.

Doğan, düşük elektrik nedeniyle, su pompalarının da çalışmadığını ve köyün susuz kaldığını belirterek hem insanların hem de hayvanların mağdur olduklarını dile getirdi.

Bismil’de Bu Köylerde Elektrik Ve Su Sorunu Yaşanıyor 4

DEDAŞ: Hattı ikiye ayırdık

Konu ile ilgili görüştüğümüz Dicle Elektrik yetkilileri ise bölgede bulunan köylerde kayıt dışı elektrik tüketimi ve aşırı yüklenme sorununun olduğunu ve bu nedenle hattı ikiye ayırdıklarını, sorunun bundan kaynaklandığını ifade ettiler.

Bismil’de Bu Köylerde Elektrik Ve Su Sorunu Yaşanıyor 2

Yetkililer, aşırı yüklenme ve kayıt dışı elektrik kullanımı nedeniyle köylülerin mağdur olduklarını ve zorunlu olarak hattı ikiye ayırdıklarını, köylerin bir kısmına Silvan üzerinden bir kısmına ise Bismil üzerinden elektrik verildiğini belirtiler.

Yetkililer, sorunun çözümü için çalışmaların sürdüğünü aktardılar.

Bismil’de Bu Köylerde Elektrik Ve Su Sorunu Yaşanıyor 3

Muhabir: (Kamuran Turgay)