Diyarbakır-Bismil-Batman (D370) Karayolunda uzun yıllardır bitmek tükenmek bilmeyen yol çalışmaları vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor.

Bismil Köprüsü ile Köseli Mahallesi çıkışına kadar yaklaşık 5,5 kilometrelik yolda devam eden yol çalışması nedeniyle Diyarbakır-Bismil-Batman (D370) Karayolunda ulaşım günlerdir tek şerit üzerinden sağlanıyor.

Bismil’den Tepe-Savur, hastane ve Diyarbakır yönlerine giden yolda büyük bir yoğunluk oluşurken araç kuyruğu, Bismil Köprüsünden sanayiye kazar uzadı. Yolda uzun süre bekleyen vatandaşlar yıllardır bitirilemeyen ve yap-boz haline getirilen yol çalışmalarına tepki gösterdiler.

Bismil’de ‘Bitmeyen’ Yol Çilesi 4

“Acil bir hasta kesinlikle hastaneye yetişemez”

Yolda hastaneye ulaşmaya çalışan vatandaşlardan Bahattin Özaydın, hastane yolunun ulaşıma kapalı olmasına tepki gösterdi. Özaydın;

“Bismil Devlet Hastanesi yolunun tek şerit olması insanların canını tehlikeye atıyor, çünkü insan hayatı bir dakika ile kurtarılıyor 500 metre yol çalışması var 10 km yol kapatılmış. Acil bir hasta kesinlikle hastaneye yetişemez çok ciddi bir durum” ifadelerini kullandı.

Bismil’de ‘Bitmeyen’ Yol Çilesi 3

Yıllardır bitirilemedi, yap-boza döndü

Vatandaşlardan Mehmet Masum Güler ise Bismil Köprüsünde yarım saat beklediğini belirterek; “Yol çalışmaları yıllardır bitirilemedi, yol çalışmaları yap-boza döndü. Yıllardır aynı şekilde asfalt yapılıyor, yeniden sökülüyor, sonra yine yapılıyor.” Dedi.

Bismil’de ‘Bitmeyen’ Yol Çilesi 2

Bismil’de ‘Bitmeyen’ Yol Çilesi 7

Bismil’de ‘Bitmeyen’ Yol Çilesi 6

Bismil’de ‘Bitmeyen’ Yol Çilesi 5

Muhabir: (Murat Tanrıkulu)