Kaza bugün 16:30 sıralarında Bismil-Batman yolunda Yukarı Salat kavşağında meydana geldi. Sürücüsü öğrenilemeyen 01 AUE 924 Plakalı otomobil, kavşaktan dönmekte olan plakası ve sürücüsünün ismi öğrenilemeyen biçerdöverin arka tarafına çarptı.

Bismil’de Biçerdöver Ile Otomobil Çarpıştı 8

Biçerdöverin altına giren otomobilin ön tarafı ciddi şekilde hasar görürken otomobil sürücüsü de yaralandı.

Haber verilmesi ile olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Bismil’de Biçerdöver Ile Otomobil Çarpıştı 3

Kazada yaralanan sürücü Bismil Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Jandarma, kazaya ilişkin inceleme başlattı.

Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı

Kazanın yaşandığı an, çevrede bulunan bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde biçerdöverin kavşaktan döndüğü sırada otomobilin biçerdövere çarpması anı yer alıyor.

Bismil’de Biçerdöver Ile Otomobil Çarpıştı 2

Yukarı Salat Muhtarı Yaka; “Ölüm kavşağına bir an önce önlem alınsın”

Kaza yerinde gazetemize açıklamalarda bulunan Yukarı Salat Mahallesi Muhtarı Recai Yaka, Bismil-Batman D370 karayolu üzerinde Yukarısalat - Çeltikli mahalleleri arasındaki kavşakta son 1 yıl içinde 37 kazanın meydana geldiğini ve bu ‘ölüm Kavşağı’na çözüm bulunmasını istediklerini belirtti.

Bismil’de Biçerdöver Ile Otomobil Çarpıştı 7

Çevredeki 10 mahalle muhtarı ile beraber Diyarbakır Valiliği, Ulaştırma ve Alt Yapı bakanlığı ile Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü’ne ölümlü kavşak için dilekçe yazdıklarını hatırlatan Muhtar Yaka, kendilerine kayda değer bir cevabın verilmediğini ve halen herhangi bir çalışmanın başlatılmadığını ifade etti.

Bismil’de Biçerdöver Ile Otomobil Çarpıştı 5

Dilekçe verdikleri tarihten bu yana kavşakta 4 kazanın daha meydana geldiğini belirten Muhtar Yaka; “Ölüm kavşağına bir an önce bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Buraya sinyalizasyon çalışması ile köprülü kavşak yapılmasını ve gerekli görülen diğer tüm önlemlerin alınmasını istiyoruz.  2011 yılında bu kavşakta meydana gelen kazada 25 kişi öldü ve 11 kişi ağır yaralandı. Bu süre zarfında şimdiye kadar sayısız ölümlü kazalar meydana geldi. 5 ay önce meydana gelen kazada 6’si çocuk 4’ü ağır 13 kişi yaralandı. O zamandan bu yana 4 trafik kazası daha yaşandı. Bu kavşağa gerekli çalışmaların başlatılması ve gereken tüm önlemlerin bir an önce alınmasını rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bismil’de Biçerdöver Ile Otomobil Çarpıştı 4

Bismil’de Biçerdöver Ile Otomobil Çarpıştı 6

Bismil’de Biçerdöver Ile Otomobil Çarpıştı 9

Muhabir: (Kamuran Turgay)