Diyarbakır’da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkması ve hasat döneminin başlaması ile arazi yangınlarının ardı arkası kesilmiyor.

Bismil’de 4 Köyde Tarla Yangını 1

Son günlerde çok sayıda arazi yangınının yaşandığı Bismil ilçesinde bugün 4 farklı kırsal mahallede çıkan arazi yangınlarında yaklaşık 80 dönüm buğday ekili alanlara yanarak kül oldu.

Çakallı Köyünde 40 dönüm yandı

Bismil’de 4 Köyde Tarla Yangını 3

Bismil ilçe merkezine yaklaşık 13 kilometre uzaklıkta bulunan Çakallı (Çeqelî) Köyünde bugün öğlen saatlerinde buğday ekili tarlada yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangına köylüler ve çevre köyler traktörler ile müdahale ettiler. Haber verilmesi ile olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürerek soğutma çalışmaları ile kontrol altına aldı.

Yangında yaklaşık 40 dönüm buğday ekili tarlanın yandığı öğrenildi.

Arapkent’te 20 dönüm yandı

Bismil’de 4 Köyde Tarla Yangını 2

Bismil ilçe merkezine yaklaşık 23 kilometre uzaklıkta bulunan Arapkent Köyünde öğleden sonra biçerdöverin hasat yaptığı esnada yangın çıktı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürürken, yaklaşık 20 dönüm buğday ekili alanın yanarak kül olduğu öğrenildi.

Tepe’de 10, Sarıköy’de 8 dönüm yandı

Bismil’de 4 Köyde Tarla Yangını 7

Akşam saatlerine doğru çıkan arazi yangınlarında Tepe Mahallesinde yaklaşık 10, Sarı (Zerê) Köyünde ise yaklaşık 8 dönüm buğday ekili alanın yandığı belirtildi.

Arapkent’te çıkan yangının biçerdöver, diğer yangınların ise elektrik kontağı kaynaklı olduğu öğrenildi.

Bismil’de 4 Köyde Tarla Yangını 4

Bismil’de 4 Köyde Tarla Yangını 6

Bismil’de 4 Köyde Tarla Yangını 7

Editör: Kamuran Turgay