Bismil ilçesinde bugün öğleden sonra rüzgar sert bir şekilde esti. Rüzgarın sert estiği ilçede 3 farklı noktada tarım arazilerinde çıkan yangınlar büyük zarara neden oldu.

Yenice’de 120 dönüm yandı

Bismil’de Buğday Tarlaları Yanıyor 2

Bismil Yenice Köyü ile Tepe Mahallesi arasındaki alanda bugün öğleden sonra çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Köylüler ve çevredeki çiftçiler yangına çok sayıda traktör ile müdahale ederek yangının önüne set çektiler. Haber verilmesi ile olay yerine jandarma ve itfaiye ekipleri geldi. Köylülerin yoğun çabası sonrasında itfaiyenin de gelmesiyle yangın söndürülerek kontrol altına alındı.

Yangın sonrasında yaklaşık 120 dönüm buğday ekili alanın yanarak kül olduğu belirtildi. Jandarma olaya ilişkin inceleme başlattı.

Bismil’de Buğday Tarlaları Yanıyor 10

Tarla sahibi Masum Baran, Tepe yenice arasında buğday tarlasındaki yangının elektrik telinin kopması nedeniyle çıktığını iddia etti 

Esentepe Mahallesinde yaklaşık 150 dönüm buğday ve 200 dönüme yakın bozkır yandı

Bugün saat 16:30 sıralarında Esentepe Mahallesinde çöplük alanda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kırsal alanlara ve ekili tarlalara yayıldı. Oldukça geniş bir alana yayılan ve onlarca kilometre ötedeki köylerden dahi görüntülenen yangına çevrede bulunan vatandaşlar müdahale ettiler. Haber verilmesi ile olay yerine gelen itfaiye ekipleri, o saatte etkili olan sağanak yağışında desteğiyle yangını söndürerek kontrol altına aldılar.

Çıkan yangında yaklaşık 150 dönüm buğday ekili tarla ve 200 dönüme yakın bozkır alanın yandığı bilgisi edinildi. Olaya ilişkin inceleme başlatıldı.

Bismil Tepecik’te 15 dönüm yandı

Bismil ilçesi Tepecik (Girê Hecî Fariz) Köyünde öğleden sonra çıkan yangında yaklaşık 15 dönüm buğday ekili alan yanarak kül oldu.

Bismil’de Buğday Tarlaları Yanıyor 3

Bismil’de Buğday Tarlaları Yanıyor 4

Bismil’de Buğday Tarlaları Yanıyor 5

Bismil’de Buğday Tarlaları Yanıyor 6

Bismil’de Buğday Tarlaları Yanıyor 7

Bismil’de Buğday Tarlaları Yanıyor 8

Bismil’de Buğday Tarlaları Yanıyor 9

Bismil’de Buğday Tarlaları Yanıyor 11

Muhabir: (Kamuran Turgay)