FETÖ tarafından 2016'da düzenlenen darbe girişiminde şehit olan sivilleri ve güvenlik birimlerini anmak amacıyla Türkiye'nin tüm il ve ilçelerinde olduğu gibi Bismil İlçesinde de programlar gerçekleştiriliyor.

Bismil’de 15 Temmuz şehitleri çeşitli etkinliklerle anılıyor

15 Temmuz 2016’da FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sonucunda canıyla bedel ödeyen şehit ve gazileri anmak adına Bismil İlçesinde bir halı sahada gerçekleştirilen müsabakada Türkiye’nin İlk 15 Temmuz Spor Kulübü olan Bismil 15 Temmuz Spor Kulübü futbol takımı ile Bismil’in kurum amirleri ve siyasi parti temsilcilerinden oluşan futbol takımı karşı karşıya geldi. Düzenlenen etkinliğe vatandaşlar da katıldı. Bismil Arena Kapalı Halı Sahada dostluk ve kardeşlik çerçevesinde başlayan ve aynı şekilde devam eden karşılaşma berabere sona erdi.

Etkinliğe, Ak Parti Bismil İlçe Başkanı Veysel Yağmur, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Ramazan Karatay, Bismil Ova Yıldızları Spor Kulübü Başkanı Şahin Çelebi, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tekin Kaya, Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü Mustafa Eken, Halk Eğitim Merkezi İlçe Müdürü Veysel Kaya, Eğitim Birsen Bismil Şube Başkanı Kerem Solmaz ve vatandaşlar katılım sağladılar.

Etkinlik Sonunda 15 Temmuz şehitlerinin ruhlarına Fatihalar okunup dualar edildi.

15-temmuz-futbol-turnuvasi-4.jpg
Bismil 15 Temmuz dostluk maçı
15-temmuz-futbol-turnuvasi-3-001.jpg
Bismil 15 Temmuz dostluk maçından görüntüler

15-temmuz-futbol-turnuvasi-2.jpg

15-temmuz-futbol-turnuvasi-1.jpg

Editör: Haber Merkezi