02 Temmuz 2024 tarih ve 2024/186 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile Diyarbakır Bismil Kaymakamlığına atanan Recep Hasar ilçedeki kamu kurumlarına yönelik geniş çaplı denetim başlattı.

Kaymakam Hasar, özellikle personelin mesai saatlerine riayet edip etmediği konularında oldukça titiz davranıyor.

Kamu kurum müdürlerine, amirlerine ve çalışanlarına, okullardaki okul müdürlerinin mesai saatlerine dikkat edilmesi uyarılarda bulunan Hasar, ilk olarak Hükümet Konağı'nda mesai denetimi gerçekleştirdi.

Mesai saatlerinde kontrol gerçekleştirdi

Kaymakam Hasar, mesai saatleri içerisinde bazı kurumların kapalı olduğu, açık kurumların personellerinin mesaide olmadığı, kamu kurumlarında kapalı mekanlarda sigara içildiğini tespit edip uyarılarda bulunduğu öğrenildi. Kaymakam Hasar, mesai saatleri içerisinde görevi başında olmayan kurum müdürü ve çalışanlar hakkında soruşturma açılacağını tebliğ etti.

 

Mesai saatleri ve işe gelmeyenler gözetim altında

 

Özellikle mesai saatlerine uyulup uyulmadığını tespit etmeye yönelik yapılan kontrollerde, işe zamanında gelmeyen ya da gelmiş gibi gösterilen memurlar gözetim altına alındı.

“Vatandaşlara sunulan hizmetlerde aksama yaşanmamalı”

Edinilen bilgilere göre, kamu hizmetlerinin etkinliğini ve verimliliğini artırmak, vatandaşlara sunulan hizmetlerde aksamaların önüne geçmek ve kamu personelinin görev sorumluluğunu yerine getirmesini sağlamak adına bu tür denetimlerin devam edeceği öğrenildi.

Bismil Kaymakamı Recep Hasar, kurum amirleri ve müdürlerine verdiği talimatlarda, kamu görevlilerinin mesai saatlerine riayet etmeleri, meslek etiğine dikkat edilmesi ve vatandaşlara verilen hizmetlerin aksamamasını istediği, bu konularda gerekli hassasiyet göstermeyenler hakkında idari işlemler yapılacağını tebliğ ettiği öğrenildi.

Muhabir: (Kamuran Turgay)