2 Temmuz 2024 tarihli ve 32590 sayılı Resmi Gazetede Cumhurbaşkanı atama kararları yayımlandı. Birçok ildeki kaymakamların da görev yerleri değişti. Bazı kaymakamlar ise vali yardımcılıkları görevlerine getirildi.

02 Temmuz 2024 tarihinde 2024/186 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi ile kaymakamlar ve vali yardımcılarının yerleri değişti. Bazı kaymakamlar vali yardımcılıkları görevlerine getirilirken, birçok ile de yeni vali yardımcıları atandı. 

I M G 7238

Kararnamede Bismil Kaymakamlığına Sinop Ayancık Kaymakamı Recep Hasar atanırken, Bismil Kaymakamı Enver Hakan Zengince ise Samsun Tekkeköy Kaymakamlığı'na atandı.

Diyarbakır’a toplamda 2 yeni Vali Yardımcısı ve 7 Kaymakam atandı. Diyarbakır’da görev yapmakta olan 7 kaymakam ve 2 vali yardımcısı da başka illere atandılar. 

I M G 7239

Kaymakam Zengince Tekkeköy Kaymakamlığı’na atandı

Bismil Kaymakamı Enver Hakan Zengince, Samsun Tekkeköy Kaymakamlığı’na atandı.

20 Ağustos 2021 tarihli ve 31574 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2021/412 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Bismil İlçesine atanan Enver Hakan Zengince Bismil ilçesinde görev yaptığı 3 yıllık süre içerisinde önemli çalışmalara imza attı. 

31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlere kadar Belediye Başkan Vekili (kayyım) olarak da görev yapan Zengince, ilçede gerek altyapı gerekse de üstyapı konusunda önemli çalışmalara imza attı.

I M G 7243

Birçok barışa öncülük etti 

Bismil ilçesinde yaklaşım 3 yıl boyunca görev yapan Kaymakam Enver Hakan Zengince, 9 kişinin öldüğü arazi kavgası başta olmak üzere birçok barışa öncülük etti. Kanaat Önderleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve siyasi partilerle fark gözetmeksizin uyumlu bir şekilde çalışan Zengince, birçok barış olayında ve toplumsal olaylarda önemli rol oynadı. 

Taziye yemeklerinin kaldırılmasına öncülük etti

Kaymakam Zengince, Bismil ilçesinde halka büyük bir yük ve masraf olan taziye yemeklerinin kaldırılmasına öncülük etti. Bismil Kanaat Önderleri, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve ilçenin önde gelenlerinin aldığı karara destek vererek taziye yemeklerinin kaldırılmasına, taziye yerlerinin akşam saatlerinde kapatılmasına ve taziyelerin 3 gün ile sınırlandırılmasına öncülük etti. 

Kök hücre bağışı ile 1 çocuğun kurtulmasına vesile oldu

Daha önce defalarca kan bağışında ve kök hücre bağışında bulunan Kaymakam Zengince’nin bir çocuğun hayatının kurtulmasına vesile olduğu öğrenildi.

Kızılay’dan edinilen bilgilere göre, Kaymakam Zengince’nin yıllar önce bağışladığı kök hücrenin, lösemi hastası olan çocuklardan birisinin hücreleri ile uyuştuğu ve bu sayede çocuğun hayatının kurtarıldığı öğrenildi. 

Kaymakam Zengince bu durumdan hiçbir şekilde hiç kimseye bahsetmedi. Kan bağışında bulunduğu sırada bu gerçeği Kızılay yetkililerinden öğrenen Zengince, bir çocuğun hayatının kurtarılmasına vesile olmanın sevincini yaşadı.

Muhabir: Kamuran Turgay