Filipinler Haber Ajansı'nın (PNA) haberine göre, sağlık yetkilileri, M çiçeği virüsünün hızlı bir şekilde tespit edilebilmesi için çalışmalara devam edeceklerini açıkladı.

Yetkililer, daha önce yurt dışına çıkmamış bir kişide M çiçeği virüsünün bulunduğunu doğruladı. Son olarak Aralık 2023'te görülen bu virüsün tespit edilen kişilerin izolasyon altına alındığı ve hastalığı atlattığı belirtildi.

Endonezya'da M Çiçeği Virüsü Vakaları Artıyor

Antara News'in haberine göre, Endonezya'da sağlık yetkilileri, yurt dışından gelenlere yönelik M çiçeği virüsü testlerinin sıkılaştırıldığını duyurdu.

Yetkililer, Ocak ile Ağustos ayları arasında ülkenin farklı bölgelerinde 14 kişide M çiçeği virüsünün tespit edildiğini bildirdi.

DSÖ ve Afrika Birliği'nden Acil Durum İlanı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, M çiçeği virüsünün Afrika ve diğer bölgelerde daha geniş bir uluslararası yayılma riski karşısında 14 Ağustos'ta DSÖ Acil Durum Komitesi'ni toplama kararı almıştı. Komite, M çiçeği virüsünün uluslararası öneme sahip bir halk sağlığı acil durumu oluşturduğunu belirtti.

Afrika Birliği de, kıtada hızla yayılan M çiçeği virüsüne karşı halk sağlığı için kıta genelinde acil durum ilan etti.

Kaynak: PNA