Bir dönem Bismil Belediye Başkanlığı yapan Gülşen Özer, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Celaledin Erkmen ile birlikte DEM Parti’nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı olmuştu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Diyarbakır İl Örgütü, Kayapınar ilçesinde bulunan bir düğün salonunda 2’nci Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi.

Bir Dönem Bismil Belediye Başkanıydı Diyarbakır İl Başkanı Oldu 1

Kongreye Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanın Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan’ın yanı sıra kentteki sivil toplum örgütleri temsilcileri de katıldı.

Bir Dönem Bismil Belediye Başkanıydı Diyarbakır İl Başkanı Oldu 3

Kongre salonuna Kürtçe "Zaman kadınların mücadele zamanıdır" ve "Kürt dili, Kürt halkının özgürlük anahtarıdır" yazılı pankartlar asıldı.  

Bir Dönem Bismil Belediye Başkanıydı Diyarbakır İl Başkanı Oldu 4

Kongre kapsamında mali ve faaliyet raporlarının okunmasının ardında yapılan seçimde, Gülşen Özer ve Abbas Şahin yeni Eş Başkanlar olarak seçildi.

Gülşen Özer kimdir?

Gülşen Özer, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde HDP'den Diyarbakır Bismil İlçe Belediyesi Eş Başkanı oldu. Yerine kayyum atandıktan sonra gözaltına alınan Özer tutuklandı. Yaklaşık 3 yıl tutuklu kalan Özer, 30 Mayıs 2022 tarihinde tahliye edildi.

Bismil Belediyesi Eşbaşkanları 1 (1)

2 kez “örgüt üyesi olmak” suçlamasından yargılanan Özer için ayrı ayrı 7 yıl 6 ay olmak üzere toplam 15 yıl hapis cezası verildi.

Bir Dönem Bismil Belediye Başkanıydı Diyarbakır İl Başkanı Oldu 5

Gülşen Özer, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Celaledin Erkmen ile birlikte DEM Parti’nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı oldu ancak seçimleri kazanamadı.

Bir Dönem Bismil Belediye Başkanıydı Diyarbakır İl Başkanı Oldu 6

Bismil Belediye Baskaniydi O Ilde Aday Oldu 2

Bir Dönem Bismil Belediye Başkanıydı Diyarbakır İl Başkanı Oldu 2

Kaynak: (Haber Merkezi)