"En İyisi Okumak" sloganıyla düzenlenen fuar, bu yıl da edebiyat ve düşünce dünyasından pek çok tanınmış ismi ağırlayacak. 25 Ekim - 3 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek fuarın ana temalarından biri, Gazze'deki insanlık dramı olacak.

Batman Valiliği tarafından organize edilen fuarda kitapseverler, on binlerce esere ulaşmanın yanı sıra, edebiyat ve düşünce alanında tanınmış isimlerle buluşma fırsatına sahip olacak.

Batman Valisi Ekrem Canalp, yaptığı yazılı açıklamada, "Bu yıl 7'ncisini düzenlediğimiz Kitap Fuarı ve Kültür Sanat Festivali, şehrimizde geleneksel hale gelen en önemli etkinliklerden biri. Gençten yaşlıya tüm Batman halkının bu organizasyona sahip çıkması bizi çok sevindiriyor. Ziyaretçi sayımız her yıl artarak büyüdü ve bu yıl da her yaştan insanımıza hitap edecek etkinliklerle dolu dolu bir 10 gün yaşatacağız." dedi.

"En İyisi Okumak" sloganıyla özellikle eğitim çağındaki çocuklara ve gençlere seslendiklerini belirten Canalp, çocuklara yönelik çeşitli sürprizlerin hazırlandığını, fuar alanında tiyatro gösterileri ve oyunlar gibi pek çok eğlenceli etkinlik düzenleneceğini söyledi.

Gazze Teması Fuarın Gündeminde

"Zulme Karşı Ses Sizsiniz" temasıyla, Gazze'deki soykırım ve insanlık dramına da dikkat çektiklerini belirten Vali Canalp, fuar süresince bu konunun ana temalardan biri olarak işleneceğini vurguladı.

Birçok prestijli yayınevinin yer alacağı fuar boyunca, edebiyat, kültür, sanat, iletişim, bilim ve düşünce dünyasından önemli isimler Batman’a gelecek.

Kaynak: Haber Merkezi