Geçen yıl şubat ayında temeli atılan ve inşaatının yüzde 42’si tamamlanan hastane, Batman’ın yanı sıra Siirt, Mardin ve Bitlis gibi çevre illerden gelen hastalara da sağlık hizmeti sunacak. Yatak kapasitesi ve sahip olduğu modern donanımlarıyla Batman’ın en büyük sağlık tesisi olacak hastanede, olası depremlere karşı 389 adet sismik izolatör kullanıldığı belirtiliyor.

İl Sağlık Müdürü Dr. Semih Canpolat, yaptığı açıklamada, hastanenin 99 bin metrekarelik kapalı alanı bulunduğunu ve 182 poliklinik, 19 ameliyathane ile 124 yoğun bakım yatağı kapasitesiyle hizmet vereceğini ifade etti. Canpolat ayrıca, hastanenin deprem dayanıklılığı artırılarak inşa edildiğini de vurguladı.

Resim Bd6A76Ee

Sismik İzolatörlerle Güçlendirilmiş
Canpolat, Batman’ın birinci derece deprem bölgesi olmamasına rağmen hastaneye sismik izolatörlerin yerleştirildiğini söyledi. TÜİK verilerine göre Batman merkez nüfusunun 490 bine ulaştığını belirten Canpolat, kentin büyüyen ve sürekli göç alan bir yapıya sahip olduğunu ekledi.

Batman’ın Türkiye’de doğum hızında ilk 10’da yer aldığını ifade eden Canpolat, hâlihazırda kuzeyde hizmet veren 810 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bulunduğunu, yeni yapılacak hastanenin ise güney mahallelere ve çevre illerden gelen hastalara daha kolay ulaşım sağlayacak bir konumda olacağını söyledi.

Hastanenin tamamlanmasıyla birlikte kentteki sağlık hizmet kapasitesinin iki katına çıkacağını belirten Canpolat, herhangi bir aksilik olmaması durumunda inşaatın 2026 yılının sonlarına doğru bitirilmesinin hedeflendiğini duyurdu.

Kaynak: AA