Erkılınç, konuşmasında Resmi İlan Fiyat Tarifesi’ne yapılan zam oranı teklifinin kabul edilerek yürürlüğe girmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’a destekleri için teşekkür etti.

32. Donem 9. Genel Kurul Toplantisi 6

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen seçimlerde 33. Dönem Genel Kurulu’nda görev yapacak Basın Grubu’nun 9 üyesi ve Tarafsızlar Grubu’nda yer alacak İlan Prodüktörleri Temsilcisi belirlendi. Erkılınç, seçim sürecinde sağduyulu hareket eden 10 üyeye teşekkür ederek, “Bu bir hizmet yarışıdır ve kazanan basınımız olmuştur. Yeni dönemde aramızda olmayacak üyelerimize katkıları için şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Seçimle belirlenen üyelerin yanı sıra, Hükümet Grubu’nu temsil edecek isimlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atandığını, Basın Grubu’ndan 5 ve Tarafsızlar Grubu’ndan 13 üyenin ilgili kurumlar tarafından belirlendiğini aktardı.

32. Donem 9. Genel Kurul Toplantisi 5

Sektöre yönelik değerlendirmelerde de bulunan Erkılınç, Çorum ve Konya’da gerçekleştirilen toplantılarda gazete ve internet haber sitesi temsilcileriyle bir araya geldiklerini, sektörün sorunlarına dair doğrudan görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti. Ayrıca, yalnızca resmî ilan almak amacıyla yayın yapan gazeteler ve ziyaretçi trafiğinde manipülasyon yapan internet haber siteleriyle mücadelenin devam edeceğini vurgulayarak, “Kamu kaynaklarının verimli kullanılmasını sağlamak ve işini hakkıyla yapan yayınları desteklemek hem kanuni görevimiz hem de vicdani sorumluluğumuzdur” ifadelerini kullandı.

32. Donem 9. Genel Kurul Toplantisi 8

Toplantının devamında Başkanlık Divanı seçimi yapılarak yoklama alındı ve Genel Kurul Gündemi belirlendi. Yönetim Kurulu Durum Raporu ile Denetçiler Raporları okunarak Yönetim Kurulu’nun tekliflerine ilişkin sunum gerçekleştirildi.

Basın İlan Kurumu 32. Dönem 9. Genel Kurulu’nun son oturumu, 20 Şubat 2025 Perşembe günü yapılacak. Bu oturumda, komisyonların değerlendirmeleri doğrultusunda tekliflerin karara bağlanması bekleniyor.

Kaynak: bik.gov.tr