Bakan Göktaş, Nüfus Politikaları Yüksek Kurulu'nun oluşturulacağını açıklayarak, "Nüfusumuzu dinamik tutmak adına ilk kez kurduğumuz bu kurul ile nüfus politikalarını bütüncül bir şekilde ele alacak, ulusal nüfus politikasını kurumsal hale getirecek ve bir nüfus eylem planı hazırlayacağız" dedi.

Göktaş, ayrıca politika ve stratejilerin tüm paydaşlarla işbirliği içerisinde uygulanmasının hayati önem taşıdığını belirterek, geçtiğimiz yıl ekim ayında gerçekleştirilen 8. Aile Şurası'nın sonuçlarının yayımlandığını ve bu yıl Aile ve Nüfus Politikaları Daire Başkanlığı'nın kurulduğunu hatırlattı. Bu adımların, Türkiye'de nüfus politikalarına odaklanan birimin öncülüğünü yaptığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı'nın Uluslararası Aile Günü'nde aileyi koruma ve güçlendirme vizyonuna dikkat çektiğini belirten Göktaş, beş ana tema üzerinde durulan Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Eylem Planı'nın devreye girdiğini vurguladı. Eylem planında küresel riskler, demografik değişim, refah, aile odaklı sosyal hizmetler, dijitalleşme ve afetlerle ilgili çalışmaların yer aldığı ifade edildi.

Bakan Göktaş, açıklamasında şu sözlere yer verdi: "Bütüncül, güçlü aile ve nüfus politikaları oluşturulması ve uygulanması gerekiyor. Bu doğrultuda oluşturduğumuz Nüfus Politikaları Yüksek Kurulu, ulusal nüfus politikasını kurumsallaştıracak ve gerekli tüm hukuki düzenlemeleri, politikaları ve hizmetleri değerlendirerek tedbirler alacağız."

Kaynak: Haber Merkezi