Bakan Bak, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerden zarar gören gençler için proje hazırlayacak Sivil Toplum Kuruluşları ve Spor Kulüpleri için 70 milyon liralık bir proje teklif çağrısı başlatıldığını duyurdu.

Bakan, bu destekle depremden etkilenen illerdeki gençlerin sosyal, toplumsal, kültürel ve sportif alanlarda aktif katılımını artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan Afetten Etkilenen Gençlerin Güçlendirilmesi Destek Programı” kapsamında, depremlerden etkilenen gençlere yönelik projeler için teklif çağrısı yapıldı.

Bakan Bak, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bu programa 70 milyon TL'lik proje desteği sağlayacaklarını belirtti.

Bakan Bak, Türkiye genelindeki tüm Sivil Toplum Kuruluşları ve Spor Kulüplerine yönelik olarak bugün itibariyle başlatılan proje çağrısının 14 Ekim 2024 Pazartesi günü saat 23.59’a kadar süreceğini açıkladı.

“Afetten Etkilenen Gençlerin Güçlendirilmesi Destek Programı” hakkında yaptığı açıklamada Bakan Bak, bu proje desteğiyle afetin etkilerini azaltmayı ve gençlerin sosyal, toplumsal, kültürel ve sportif katılımını artırmayı amaçladıklarını belirtti. Depremden etkilenen 11 ildeki gençlerin afetin etkileriyle başa çıkmalarını sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan Bakan, bölgede öncelikli ihtiyaçlar doğrultusunda STK’lar ve Spor Kulüplerinden gelen proje tekliflerine destek verileceğini ifade etti. Teklif edilen projelerin gençlere rehberlik edici ve güçlendirici deneyimler sunmasını, onların potansiyellerini ortaya çıkararak güçlü bir sivil katılım duygusu kazandırmasını umduklarını söyledi.

Proje Başvuru Koşulları:

  • Program bütçesi 70 milyon TL olup, projelerin uygulama süresi en az 4, en fazla 10 ay olabilecek.
  • Hedef kitle, 6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerden doğrudan etkilenen illerde yaşayan 14-29 yaş arası gençlerdir.
  • Program, örgün eğitimden ayrılan, engelli, tek ebeveyni olan, düşük gelirli hanelerde yaşayan ve temel hizmetlere erişimde sorun yaşayan dezavantajlı gençlere öncelik tanıyor.
  • Başvuran kuruluşlar, farklı illerden olmak şartıyla en fazla 2 proje teklifi sunabilecek.
  • Desteklenecek projeler, afete hazır bulunuşluk, psiko-sosyal destek, bağımlılıkla mücadele, sosyal uyum, genç girişimciliğinin teşviki ve inovasyon çalışmaları gibi temaları içermelidir.
  • Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde uygulanacak projeler kabul edilecektir. Başvurular, Türkiye genelindeki tüm Sivil Toplum Kuruluşları ve Spor Kulüplerine açıktır.
  • Şube veya temsilciliklerden başvuru kabul edilmeyecek, başvurular genel merkezler üzerinden yapılmalıdır.
  • Başvurular, Bakanlık Proje Destek Sistemi üzerinden yapılacak olup, 50 puan ve üzeri projeler Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirilecektir.
Kaynak: Haber Merkezi