Yapılan son güncellemede, bazı sucuklarda at ve eşek eti bulunduğu tespit edildi. Ayrıca, lahmacun harçlarında kırmızı et yerine kanatlı et kullanıldığı ortaya çıktı.
Bakanlık yetkilileri, süt ve süt ürünlerinde de ciddi usulsüzlükler tespit ettiklerini belirtti. Özellikle peynir, kaşar peyniri ve yoğurt üretiminde sütün yağının çalınarak besin değerinin düşürüldüğü belirlendi.
Yetkililer, tüketicilerin gıda güvenliği konusunda dikkatli olmaları ve şüpheli durumları ilgili mercilere bildirmeleri gerektiği konusunda uyarıda bulundu.
Dana sucukta tavuk kafası, baharatta yasaklı boya kullanımı tespit edildi.
TEKİR YAYLA ET SUCUKLARI
ISIL İŞLEM GÖRMÜŞ DANA SUCUK
Kanatlı Eti Tespiti, Sakatat (Baş Eti) Tespiti
SİNA LOKMAN HEKİM
NATUREL SIZMA ZEYTİNYAĞI (1 LİTRE)
Tohum Yağları Karıştırılması Tespiti
IŞIKER SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ
YARIM YAĞLI KAŞAR PEYNİRİ-2000 GR
Bitkisel Yağ Tespiti
HASYENER
ISIL İŞLEM GÖRMÜŞ PİLİÇ SUCUK
Mekanik Ayrılmış Kanatlı Eti Tespiti
KÖFTE HARCI (ÇİĞ)
Kanatlı Eti Tespiti
TAŞDELEN
NATUREL SIZMA ZEYTİNYAĞI (5 LİTRE)
Tohum Yağları Karıştırılması Tespiti
BAKRAÇ SAYGILI
TAM YAĞLI TAZE KAŞAR PEYNİRİ 2000G
% Yağ Oranının Düşük Olması
TAZELİM SÜT ÜRÜNLERİ
YARIM YAĞLI BEYAZ PEYNİR
% Yağ Oranının Düşük Olması
KASAP GELENEKSEL
ISIL İŞLEM GÖRMÜŞ SUCUK
Tek Tırnaklı Eti Tespiti