Bakanlık, denetimler sonucunda elde ettiği verileri, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’nun 31. maddesinin 6. fıkrası gereğince kamuoyuna duyurma yetkisine sahip bulunuyor.

11 Mart’ta yayımlanan "Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar" listesine, bir firmadan kırmızı et tantunisinde tek tırnaklı hayvan eti tespit edildiği bilgisi eklendi.

Yeni güncellenen listede ise sucuk ve salam üretiminde kanatlı eti kullanıldığı belirlenen firmalar ifşa edildi. Ayrıca, peynir, bal, tereyağı ve zeytinyağında da hile yapıldığı ortaya çıktı.

Guvenilirgida.tarimorman.gov.tr Guvenilir Gida Gkd Taklit Veya Tagsis Site Yayin Durumu1123

Muhabir: Murat Tanrıkulu