Evlendirme memurluklarına gönderilen yazıya göre, Türkiye vatandaşlığı almak amacıyla yapılan evliliklerin önüne geçmek için, evlenmek isteyen kişilerin ülkede yasal kalış hakkı bulunması zorunluluğu getirildi.

Bakanlık Yazı Gönderdi

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, yabancı uyrukluların evlilik işlemleriyle ilgili evlendirme memurluklarına yeni bir talimat yazısı gönderdi.

Yazıda, 2000'li yılların başından bu yana Türkiye’ye yerleşmek isteyen yabancıların sayısında büyük bir artış olduğu belirtildi.

Türkiye vatandaşları ile evlilik yaparak ikamet izni alınmasının suistimale açık bir konu olduğuna dikkat çekilen yazıda, Türkiye vatandaşı ile evliliğin vatandaşlık kazanmanın kapılarını açtığı ifade edilerek, evlenmek isteyen yabancı uyruklu kişilerin yasal kalış hakkı bulunmuyorsa evlenme başvurularının alınmaması gerektiği vurgulandı.

Yazıda şu ifadelere yer verildi:

“Kamu düzeninin sağlanması ve düzensiz göçle etkin mücadele edilebilmesi amacıyla bir Türk vatandaşı ile bir yabancının veya iki yabancının evlenme işlemlerinde, yabancı uyruklu kişinin geçerli pasaportu veya pasaport yerine geçen belge ile birlikte ülkemizde yasal kalış hakkı bulunması halinde evlenme başvurusu alınacak ve durum ilinizdeki tüm evlendirme memurluklarına duyurulacaktır.”

Kaynak: (Haber Merkezi)