Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, mitingin Diyarbakır Valiliği tarafından "kamu düzeni ve güvenliğinin bozulmaması" gerekçesiyle yasaklanmasına rağmen yasa dışı olarak gerçekleştirilmeye çalışıldığını hatırlattı. Yerlikaya, "Ülkemize ve demokrasimize yönelik her türlü tehdidi kararlılıkla bertaraf edeceğiz. Şiddet ve terör propagandasına asla müsamaha göstermeyiz." dedi.

47 Hesap Yöneticisine İşlem Başlatıldı

Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında, yasa dışı mitingi organize eden ve sosyal medya üzerinden terör örgütü destekçisi paylaşımlar yapan 47 hesap yöneticisinin tespit edildiğini belirtti. Bu kişiler hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatıldığını aktaran Yerlikaya, şunları söyledi:

"Yasa dışı miting ile bağlantılı olarak 7'si DEM Parti milletvekili olmak üzere 13 hesap yöneticisi tespit edildi. Ayrıca, terör örgütü propagandası yaptığı belirlenen 5 kişi gözaltına alındı, bir çocuk ise muhafaza altına alındı. Gözaltına alınanlardan biri tutuklanırken, 4 kişi adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Muhafaza altına alınan çocuk da serbest bırakıldı."

36 İlde Operasyonlar Düzenlendi

Yerlikaya, Diyarbakır'daki izinsiz miting çağrısına yönelik olarak, 36 ilde operasyonlar gerçekleştirildiğini de duyurdu. Bu kapsamda daha önce yasa dışı sokak olaylarına katılan ve terör örgütü üyeleriyle bağlantılı olan 269 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Operasyonlarda emeği geçen Cumhuriyet Başsavcılıklarına, Emniyet Genel Müdürlüğü ve bağlı birimlerine teşekkür eden Bakan Yerlikaya, terörle mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurguladı ve "Milletimizin duası sizinle. Terör örgütleriyle mücadelemiz azimle devam edecek." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA