28 Eylül 2024 tarihinde E-5 Kuzey Maltepe ve Beykoz Bağlantı Yolu'nda çakarlı lüks araçlarla yapılan düğün konvoyu ve tehlikeli sürüş görüntülerinin sosyal medyada yayılmasının ardından Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü harekete geçti. İncelemeler sonucunda 19 kişinin kimliği tespit edildi.

Bakan Yerlikaya, "Gereği yapıldı" ifadesiyle paylaştığı mesajında şu bilgilere yer verdi:

"Şahıslara 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamında drift yapmak, izinsiz çakar siren kullanmak, hız sınırının altında sürmek, konvoy oluşturmak, saygısızca araç kullanmak, cam filmi takmak, muayenesiz araç kullanmak, plaka gizlemek ve teknik değişiklikler yapmak gibi ihlallerden idari para cezaları uygulanmıştır. Ayrıca şahıslar, 'Trafik Güvenliğini Tehlikeye Düşürmek' suçundan işlem yapılmak üzere Beykoz Çavuşbaşı Polis Merkezi'ne teslim edilmiştir."

Affetmeyeceğiz

Bakan Yerlikaya, trafik güvenliğini tehlikeye atan kişilere karşı kararlı olduklarını vurgulayarak, "Saygısızca araç kullanan, düğün ya da asker konvoylarıyla hem trafik hem de diğer sürücülerin can güvenliğini tehlikeye atanları affetmeyeceğiz. Milletimizden ricamız, bu tür durumları 112'ye bildirmeleridir. Biz gerekli işlemleri yaparak adalete teslim edeceğiz. Bu tür olaylara müsamaha göstermeyeceğiz," ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA