Deprem bölgesindeki illerde eğitim öğretim durumu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kahramanmaraş’ta 7.7 ve 7.6 şiddetinde meydana gelen ve 11 ilde hissedilen depremin ardından eğitim öğretim faaliyetlerinin aksamaması için gerekli tedbirleri aldıklarını açıkladı. Tekin, deprem bölgesindeki illerde 11 Eylül tarihi itibarıyla yeni eğitim öğretim döneminin sorunsuz bir şekilde başlayabilmesi için alınması gereken önlemleri yerine getirdiklerini ifade etti.

Tekin, depremden etkilenen 11 ilde (Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Hatay ve Elazığ) toplam 2 bin 345 okulun hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını ve bunlardan 1.021’inin ağır hasarlı olduğunu bildirdi.

Ağır hasarlı okullarda eğitim öğretimin devam edebilmesi için geçici çözümler ürettiklerini kaydeden Tekin,

“Ağır hasarlı okullarda eğitime ara vermeden devam edebilmek için prefabrik sınıflar kuruyoruz. Ayrıca konteyner sınıflar da temin ediyoruz. Bazı okullarda ise çevredeki boş binaları kiralamak suretiyle eğitime devam ediyoruz.”

dedi.

Deprem bölgesindeki okulların onarım çalışmaları

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, depremden zarar gören okulların onarımı için de çalışma başlattıklarını belirtti.

Tekin,

“Depremden zarar gören okullarımızın onarımı için gerekli kaynakları sağladık. Öncelikle hafif ve orta hasarlı okulları tamir ediyoruz. Ağır hasarlı okulları ise yıkarak yeniden inşa ediyoruz.”

diye konuştu.

Tekin, depremden etkilenen illerdeki öğrenci ve öğretmenlere psikolojik destek sağlamak için de bir ekip oluşturduklarını söyledi.

Tekin,

“Depremden dolayı travma yaşayan öğrenci ve öğretmenlerimize psikolojik destek vermek için Rehberlik ve Araştırma Merkezleri bünyesinde bir kriz müdahale ekibi kurduk. Bu ekip, deprem bölgesindeki okulları ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle görüşüyor ve onlara moral veriyor.”

dedi.

Kaynak: (AA)