Bir TV programında eğitime dair önemli açıklamalarda bulunan Tekin, Diyarbakır'da öldürülen Narin Güran'ın okulundaki arkadaşlarına yönelik psikososyal destek çalışmalarını da anlattı. Tekin, Bakanlık olarak böyle durumlarda çocukların yanında olduklarını vurguladı ve Diyarbakır’a gönderilen uzman ekibin öğrencilerin travmayı atlatmasına destek verdiğini söyledi.

Tekin, bu yıl eğitimde birçok yenilik olduğunu belirterek, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" doğrultusunda hazırlanan yeni programların uygulandığını, okul-aile iş birliğine büyük önem verdiklerini ve bu kapsamda "Velivizyon Platformu"nu tanıttıklarını ifade etti. Ayrıca, 7 ve 8. sınıf öğrencileri için zanaat atölyeleri kurulacağını ve yeni meslek liseleri açılacağını duyurdu.

Öğretmen atamaları konusunda da bilgi veren Tekin, öğretmen alımlarında mülakat puanlarının etkisini yüzde 50'ye düşürdüklerini ve Danıştay’ın kararını beklediklerini açıkladı.

Ders kitapları ve ek materyaller hakkında da konuşan Tekin, mevcut eğitim kaynaklarının yeterli olduğunu vurgulayarak, velilerin dışardan test kitapları almamaları gerektiği konusunda uyarıda bulundu. Ayrıca dijital bağımlılıkla mücadele için ailelerin çocuklarına örnek olmaları gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak: İLKHA