Yeni düzenlemeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şimşek, girişim sermayesi yatırım fonu mevzuatında değişiklikler yapılacağını ve yabancı yatırımcıların Türkiye'de yatırım yapmasını kolaylaştırmak amacıyla Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu'nun aldığı kararların hayata geçirileceğini ifade etti.

Şimşek, "Girişim sermayesi yatırım fonlarımız, yurt dışında kurulmuş ancak yatırımlarının çoğu Türkiye'de olan girişim şirketlerine artık yatırım yapabilecek. Ayrıca henüz kurulmamış girişim şirketlerine ileri vadede ortak olma hakkı tanıyan sözleşmelerle yatırım yapılmasının da önünü açıyoruz" dedi.

Yeni Finansman Yöntemi

Bu değişiklikle sermaye piyasalarına yeni bir finansman aracı sunacaklarını vurgulayan Şimşek, "Yapacağımız düzenlemelerle ülkemizin girişim ekosistemine daha fazla yabancı kaynağın girmesini hedefliyoruz" diye konuştu. Ayrıca, doğrudan yatırım yerine girişim sermayesi yatırım fonları aracılığıyla riskin dağıtılarak yatırımın çeşitlendirileceğini de sözlerine ekledi.

Şimşek, daha önce yatırım almış ve yatırım turunu kapatmış girişim şirketlerine yatırım yapılmasının da mümkün hale geleceğini belirterek, "Şemsiye fon yapısı sayesinde yeni fonların kuruluş süreçleri oldukça kısalacak" açıklamasında bulundu

Kaynak: AA