Bakan Kurum, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde inşa edilen deprem konutlarına dair görüntüler de paylaştı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, depremin ardından vatandaşları yeni ve güvenli evlerine kavuşturmak için çalışmaların hız kesmeden devam ettiği vurgulandı. Pazarcık’ta, 7 ve üzeri büyüklükteki depremlere dayanıklı, radye temel ve tünel kalıp sistemiyle konutlar inşa edildiği belirtildi.

Deprem Konutlarının İnşası Hızla İlerliyor
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş’ta toplam 73 bin 427 konut ve iş yeri inşa etmeyi planlıyor. Şu ana kadar 20 bin 764 konut teslim edilirken, 2025 yılı sonuna kadar 46 bin 858 konut ve 5 bin 805 iş yeri daha teslim edilecek. Depremin merkez üssü olan Pazarcık’ta ise 3 bin 331 konut ve 154 iş yeri yapılacak, bugüne kadar 2 bin 510 konut teslim edildi.

TOKİ uzmanı Hatice Ezgi Reyhanlıoğlu da projelere ilişkin bilgi vererek, "İhalelerin yüzde 60’ı tamamlandı. Konutları etaplar halinde vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Zemin ve yapı sağlamlığı bizim için öncelik. Sosyal donatı alanları da projelerimizin önemli bir parçası" dedi.

Depremzedeler Yeni Evlerinde Huzur Buldu
Yeni evlerine kavuşan depremzedeler, yeni konutlarından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Zeynep Ganidağlı, “Deprem sonrası evlerin bir yılda teslim edileceğini söylediklerinde birçok kişi şüpheyle yaklaştı ama evler söz verildiği gibi kısa sürede tamamlandı” dedi. Bir diğer depremzede Zeliha Güler ise evine taşındığında yaşadığı mutluluğu paylaşarak, “Bize verilen sözler tutuldu. Bir yıl içinde evimizi teslim aldık, her şey dört dörtlük” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA