Bakan Murat Kurum, depremden en çok etkilenen 11 ilden biri olan Adıyaman’a gelerek depremzedeler için yapılan TOKİ konutlarında incelemelerde bulundu ve projelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Her ay 25-30 bin konutun hak sahiplerine teslim edileceğini söyleyen Bakan Kurum, 2025 yılı sonuna kadar tüm depremzedelerin yeni evlerine kavuşacağını vurguladı. Bakan Kurum, depremden etkilenen 11 ilin Türkiye’nin kalkınma ve refah kapısı olarak anılacağını belirtti.

A W245559 01

“21. Yüzyıl'ın En Büyük Deprem Dönüşüm Seferberliğini Yürütüyoruz”

Bakan Kurum, 21. Yüzyıl'ın en büyük deprem dönüşüm seferberliğini 11 ilde yürüttüklerini dile getirerek, “Bugün bizim için değerli olan Adıyaman’dayız. Siyaset üstü bir bakışla Adıyaman’ın neye ihtiyacı varsa Belediye Başkanımız, Milletvekillerimiz, Valimizle birlikte istişare ediyoruz. 6 Şubat'ta yaşadığımız büyük felaketin ardından 11 ilde 14 milyon vatandaşı etkileyen bir dönüşüm seferberliği yürütüyoruz” dedi.

“Projelerimizi Hızla Yürütüyoruz”

Bakan Kurum, projelerin hızlı bir şekilde yürütüldüğünü belirterek, “Cumhuriyet tarihinin en büyük konut dönüşüm seferberliği içinde süreci yönetiyoruz. Adıyaman’ın iklim şartlarına uyumlu, iklim değişikliğine uygun, güneş panellerinin ve atık su geri dönüşüm sistemlerinin kullanıldığı projeler inşa ediyoruz. Adıyaman’da yaklaşık 16 bin konut inşa ediliyor ve burada 50 bin Adıyamanlı yaşayacak. Şehircilik modeli olarak okulu, camisi, yeşil alanları ve meydanlarıyla örnek bir şehir oluşturmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

A W245559 02

“Her Ay 25-30 Bin Konut Teslim Edeceğiz”

Her ay 25-30 bin konut teslim edeceklerini belirten Bakan Kurum, “Köylerimizde hasar gören 4 bin 500 konutun inşası için çalışmalar devam ediyor. Şu ana kadar 76 bin konutun teslimini gerçekleştirdik ve yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslimini hedefliyoruz. 11 ilde önemli mesafeler kat ettik. Hedefimiz her ay 25-30 bin konutun teslim edilmesi ve 2025 yılı sonuna kadar tüm depremzedelerin evlerine kavuşmasıdır” ifadelerini kullandı.

“Projelerle Adıyaman’ın Ticaretini ve Turizmini Canlandırmak İstiyoruz”

Bakan Kurum, Adıyaman’da 8 bin 174 konutun teslim edildiğini ve 45 bin 444 konutun inşaatının sürdüğünü belirtti. “Adıyaman merkezde yıkımın yoğun olduğu yerlerde rezerv alanlar belirledik ve bu alanlarda 7 bölgede çalışmalar devam ediyor. Meydan projemizle Adıyaman’ın ticaretini ve turizmini canlandırmayı hedefliyoruz. Ulu Cami etrafında Adıyaman’a yakışacak bir eser yapmayı planlıyoruz” dedi.

A W245559 04

“11 İl Türkiye’nin Kalkınma ve Refah Kapısı Olacak”

Bakan Kurum, “Deprem bölgesinin ayağa kalkması hepimizin sorumluluğudur. Depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızın emanetine sahip çıkacağız. 11 ilimizin hiçbir yerinde kimse kendisini yalnız hissetmeyecek. Devletimizin eli her zaman burada olacak. 11 ilimizi Türkiye’nin kalkınma ve refah kapısı yapacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA