Mardin Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iş birliğiyle düzenlenen toplantıda Bakan Işıkhan, Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, milletvekilleri ve iş insanları bir araya geldi. Programda, Türkiye'nin kalkınma sürecinde iş dünyasının kritik rolü ve Mardin’in ekonomik potansiyeli ele alındı.

Kahramanmaraş depreminin ardından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek konuşmasına başlayan Işıkhan, afetlere karşı dayanıklılığın önemine vurgu yaptı. Bakan Işıkhan, "Türkiye'nin kalkınmasında Mardin gibi şehirlerin katkısı büyüktür. İş dünyasıyla yakın temas halinde olmak, sahadan gelen geri bildirimlerle sorunları çözmek için büyük önem taşıyor. Mardin’in kalkınmasına yönelik çalışmalarımız aralıksız devam edecek" dedi.

Bakan Isikhan Mardinde Is Dunyasinin Temsilcileriyle Bulustu 1C4C7A7C

Türkiye’nin 2023-2026 Orta Vadeli Programı'na değinen Bakan Işıkhan, enflasyonu kontrol altına almak ve kalıcı istihdamı artırmanın hedeflendiğini belirterek, işverenlere yönelik desteklerin süreceğini açıkladı. "İŞKUR aracılığıyla işveren ve işçiyi buluşturan süreçler hızlandırılacak, yeni teşviklerle işletmelerin büyümesine katkı sağlanacak" ifadelerini kullanan Işıkhan, "İş-Pozitif" ve "İşgücü Uyum Programı" gibi projelerle istihdamın artırılacağını vurguladı.

İstihdam projelerine özel önem verdiğini dile getiren Işıkhan, "İş-Pozitif projesi, iş arayanlar ve işverenler arasındaki dijital bağlantıları güçlendirecek. Çalışma hayatını daha adil hale getirecek yasal düzenlemeler üzerinde de çalışıyoruz. Türkiye, sosyal güvenlik ve ihracat gibi alanlarda dünya çapında örnek gösterilen bir ülke konumuna geldi. Bu başarıyı sürdürülebilir kılmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Mardin’in tarihi, kültürel ve ekonomik açıdan Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri olduğunu belirten Işıkhan, şehrin yeni yatırımlar ve istihdam fırsatlarıyla daha da büyüyeceğini ifade ederek, "Mardin’in kalkınmasında iş dünyasının katkıları hayati önem taşıyor" sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Bakan Isikhan Mardinde Is Dunyasinin Temsilcileriyle Bulustu A6B8F914

Kaynak: İLKHA